Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izdržljivi i pametni

Robusni mobiteli kao donacija Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja i ZOO-u

Cat S61
Foto: Promo
1/13
09.07.2018.
u 09:54

Premijera u Hrvatsku stigao osvježeni i unaprijeđeni pametni mobitel – CAT S61

Službeno predstavljanje pametnog telefona Cat S61 kao i početak prodaje ovog uređaja na hrvatskom tržištu obilježeni su i dvjema donacijama Bullitt grupe i partnera HT-a. Već tradicionalno, donacija Cat uređaja uručena je Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja (HGSS), i to u vrijednosti od 40.000 kuna, a ove godine donacija u vrijednosti od 20.000 kuna kroz CAT uređaje pripala je i Zoološkom vrtu grada Zagreba.

Radi se o robusnim i pametnim telefonima Cat S61 koji su opremljeni raznim alatima za specifične namjene, primjerice, novi mobitel iz serije nadograđen je unaprijeđenom FLIR termalnom kamerom, ugrađenim mjerenjem udaljenosti uz pomoć lasera te senzorom za detekciju kvalitete zraka.

Cat S61
1/34

Integrirana FLIR kamera s toplinskim snimanjem uključuje poboljšani softver za veći kontrast slike, prošireni raspon temperature do čak 400 Celzijevih stupnjeva, kao i nadogradnju razlučivosti kamere koja je s dosadašnje VGA povećana na HD razlučivost. Nova inačica MyFlir aplikacije sada omogućava i prijenos videa uživo s termalne kamere. Dijagnostika na vozilima, nadzor asfalta i nadzor opreme veće temperature sada su mogući uz inovacije uređaja Cat S61, uz već od ranijeg modela dostupne klasične, no ipak napredne i opcije koje uključuju detekciju gubitka topline oko prozora i vrata, detekciju vlage i nedostatka izolacije, identifikaciju pregrijanih električnih uređaja i preopterećenih strujnih krugova te gledanje u potpunoj tami ili kroz pojave kao što su svjetlosna magla ili dim.

Inače, Cat S61 ima pojačani aluminijski lijevani okvir izrađen da izdrži ponavljanja ispitivanja pada na beton od 1,8 m, otporan je na prašinu i vodu. Radi na Android operativnom sustavu. Dodirnim zaslonom može se upravljati rukavicama ili mokrim prstima. Baterija ima kapaciteta od 4500 mAh, stražnja kamera od 16 MP, prednja kamera od 8 MP. Cat S61 dostupan je u Hrvatskoj uz preporučenu cijenu od 7399 kuna.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
11:57 09.07.2018.

gdje nestade lijepi,stari hrvatski izraz zvjerinjak?

Avatar rubinet
rubinet
12:12 09.07.2018.

zoo...mall. late night shopping....west gate...performance..happening

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije