Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FLIPPY

Restoran je za pripremu Hamburgera zaposlio - robota!

Flippy
Foto: Screenshot/YouTube
06.03.2018.
u 10:58

Osim što roboti ne zahtijevaju plaću kao i neke druge dodatke, njima bi se eliminirale ozljede specifične za ova zanimanja.

Lanac restoran brze prehrane CaliBurger zakoračio je u budućnost nakon što je za okretanje i pečenje hamburgera 'zaposlio' robota. Hamburgere koje je ispekao robot trenutno mogu probati samo stanovnici Pasadene u Kaliforniji gdje se nalazi jedan od restorana ovog međunarodnog lanca.

Robot je dobio naziv 'Flippy', a radi se zapravo o robotskoj ruci koja je postavljena na pod kuhinje, a kako bi što bolje ispekao hamburgere koristi termalne senzore kao i kamere.

Ljudi se još uvijek ne moraju bojati da će roboti zauzeti njihova radna mjesta jer Flippy još uvijek treba pomoć ljudi. Robot na ekranu prikazuje vrijeme kada će hamburger biti gotov i tako njegov radni kolega zna kada treba postaviti sir na meso. 

Flippy je sposoban mijenjati pribor koji radi, ali i čistiti ga kao što je sposoban i čistiti ploču na kojoj se meso priprema.

Osim što roboti ne zahtijevaju plaću kao i neke druge dodatke, njima bi se eliminirale ozljede specifične za ova zanimanja, piše Washington Post.

Robot je posebno napravljen za CaliBurger i idućih šest mjeseci radit će samo u njihovim restoranima, no nakon toga bit će dozvoljena i prodaja drugim lancima brze prehrane i to po cijeni od 60 tisuća dolara. No, očekuje se da bi njegova cijena trebala još rasti budući da će u budućnosti imati neke bolje opcije.

Pogledajte i galeriju: Roboti skijaju

Flippy
1/15
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije