Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kino kod kuće za 5 eura

Rakuten TV širi video streaming u 42 europske zemlje

Foto: KIM KYUNG HOON/REUTERS/PIXSELL
15.03.2019.
u 14:00

Rakuten TV neće proizvoditi vlastiti sadržaj kao što to rade Netflix i Amazon već će samo reproducirati

Ako ste u srijedu gledali utakmicu Barcelone i Lyona, ili bilo koju Barcinu utakmicu ove sezone, morali ste primijetiti sponzorski logotip na dresovima jednog od najpopularnijih svjetskih klubova. Rakuten, stoji na tom logotipu, a riječ je o japanskoj megakompaniji koja širom svijeta ima 1,3 milijarde korisnika te je, primjerice, vlasnik Vibera, popularnog servisa za poruke i razgovore koji se i u nas puno koristi. No, moglo bi se u Europi, točnije u 42 zemlje Starog kontinenta, dosta koristiti još nešto, objavio je Reuters.,

Rakuten u svojem vlasništvu ima i platformu Rakuten TV. Riječ je o izravnoj konkurenciji i u nas sve gledanijem Netflixu pa i Amazon Prime Videu. Ako ste vlasnik smart TV-a marki Samsung, LG, Philips ili Hisense, vjerojatno ste među aplikacijama primijetili i jednu novu, to je upravo Rakuten TV. Streaming servis reklamira kako će nuditi kino kod kuće za samo prosječno samo pet eura po filmu (cijena se mijenja ovisno o naslovu) u kojem će se moći gledati niz prilično svježih blockbustera. Upravo to u Rakuten TV-u ističu kao najveću razliku ali i svoju najveću prednost u odnosu na, primjerice, Netflix.
– Mi smo komplementarni pretplatničkim servisima poput Netflixa jer oni nemaju najnovije filmove koji su tek izašli iz kina. Želimo biti vodeći igrač u cijeloj Europi – rekao je osnivač Rakuten TV-a Jacinto Roca.

On je 2009. godine u Barceloni osnovao wuaki.tv koji je 2012. godine kupila japanska korporacija te je on od tada poznat kao Rakuten TV. Za sada, istakao je Roca, kompanija koju vodi ima sedam milijuna korisnika po principu pay-per-view u desetak zemalja, no i dalje posluje s gubitkom ali prihodi su im lani narasli za 40 posto. S ovim proširenjem računa da će skupiti čak 30 milijuna korisnika.

Plan je također da se aplikacija Rakuten TV-a pojavi na više od 80 posto pametnih TV-a u Europi koji su sve češći žitelji dnevnih soba. U tehnološkom smislu nude filmove u 4K ultra-high rezoluciji, kasnije ove godine počet će i s emitiranjem u tehnologiji 8K. Prema šturim podacima koje su otkrili o svojim korisnicima, za sada stalni korisnici gledaju dva filma mjesečno. Pretplatni se model neće nuditi, sigurno ne u dogledno vrijeme, već će se i dalje inzistirati na modelu u kojem korisnik kupuje po jedan film.

Također, neće se upuštati u stvaranje vlastitog sadržaja što i Netflix i Amazon već odavno rade već samo na reprodukciju iako su snimili jedan film za koji tvrde kako je samo eksperiment. Takvo što naprosto smatraju preskupim. Zauzvrat više će pozornosti poklanjati lokalizaciji pa će tako nastojati u svoj portfelj uključivati što više sadržaja koji je popularan lokalno. Trebat će vremena ali u Rakuten TV-u misle da će tako biti uspješniji od već zahuktale konkurencije. Zanimljiva informacija nije objavljena a to je koliko je Rakuten TV platio proizvođačima televizora da stavi i njihovo dugme na daljinski upravljač.

>>Pogledajte novi Huawei Mate20 Pro

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Olujni
Olujni
15:08 15.03.2019.

Ne isplati se kupovati fikm po film a i zasto bih, pretplatis se za 70 kn mjesecno i imas 40 kanala od kojih imas 7 vrhunskih koji stalno vrte dobre filmove pa kome onda treba ppjedinacna kupnja filmova? Jasno da bi to kompanije voljele ali korisnici to bas i ne vole.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije