Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
esportsTV

Prvi televizijski kanal na svijetu potpuno posvećen e-sportu

VIP
Foto: Promo
30.05.2017.
u 08:42

Vipnet je odlučio pomoću svojih platformi prikazivati natjacenja u e-sportovima te time pridobiti mlađu publiku

Vip Adria liga naziv je regionalne e-sport lige koju pokreću Vipnet i ESL na temelju višegodišnjeg ugovora o strateškom partnerstvu. Naime, od srpnja ove godine najbolji igrači iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije, odmjeravat će snage u popularnim svjetskim e-sport igrama poput Counter-Strike: Global Offensive i League of Legends te će boriti za mjesto u velikom finalu, koji će biti održan u sklopu Reboot infogamer sajma u Zagrebu.

U finalu će se timovi iz Vip Adria lige natjecati za naslov prvaka i nagradni fond od minimalno 20.000 eura. Kako bi zadovoljili rastuću potrebu za konzumacijom gaming sadržaja te proširili publiku koja prati e-sport, Vipnet u svoju ponudu uključuje esportsTV, prvi televizijski kanal na svijetu potpuno posvećen e-sportu. Emitirat će se više od 1000 sati gaming akcije s globalnih profesionalnih e-sport turnira i najatraktivnijih liga tijekom godine, kao i tjedni sažeci te posebna emisija pod nazivom ESPORTCENTER TV. Televizijski kanal bit će dostupan na svim Vipnetovim platformama kao i onima Telekom Austria Grupe, uključujući i OTT uslugu ekskluzivno za Vip korisnike u Hrvatskoj te u Makedoniji i Sloveniji.

“Misija ESL-a oduvijek je bila promovirati e-sport globalno i podržavati ga lokalno, a nadamo se da ćemo pokretanjem Vip Adria lige ponuditi platformu i svjetla reflektora lokalnim talentima”, rekao je Ralf Reichert, predsjednik uprave ESL-a. S gotovo 700 milijuna dolara prihoda u ovoj godini, e-sport industrija vrtoglavo raste. Vipnet u tome vidi svoju novu sadržajnu nišu, budući da se događa uzlet gaming sadržaja na društvenim mrežama poput Facebooka i YouTubea, uz Twitch koji je najpopularnija platforma s više od 800 milijuna sati online streaming e-sport sadržaja.

Komentara 1

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
09:31 30.05.2017.

kreteni če djecu još više prikovati za kompjetrie umjesto da malo izađu van na zrak i bave se pravim sportom !!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije