Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inženjeri za ‘internet stvari’

Prve generacije specijalista za branšu koja zgrće milijarde prihoda upisuju se na hrvatska visoka učilišta

03.09.2021.
u 19:05

Hrvatska visoka učilišta upisuju prve generacije specijalista za IoT - stručnjaka za razvoj senzora i softvera koji omogućuju uređajima da se neometano povežu s drugim sustavima

Komentara 2

DU
Deleted user
23:00 03.09.2021.

Nema se tu sto posebno studirat. Nauci programirat i upoznaj se sa IT mrezama i to je to. Te se stvari uce na bilo kojem tehnickom faksu.

JO
jovicamod
19:27 03.09.2021.

I iz ovoga će izaći štreberi koji neće imati pojma kako i što raditi, jer kod nas na učilištima gotovo da i nema prakse. Uostalom, odavno se za razvoj "softvera" ne treba ići studirati. Samo, eto, kod nas je uvijek bitan papir, a ne znanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?