Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKRENUTA KAMPANJA

Kod prilaza kuće vidjeli su nešto čudno: U Sloveniji pronašli ostatke meteora koji se čuo diljem Hrvatske

meteor
Foto: Tomislav Čar
1/2
08.03.2020.
u 15:41

Slovenski znanstvenici izračunali su gdje bi otprilike meteor mogao pasti, te su pozvali javnost da ih kontaktiraju ukoliko pronađu ostatke

U slovenskom selu Prečna pronađeni su ostatci meteora koji je eksplodirao prije deset dana iznad Hrvatske i Slovenije. 

Dijelove meteora teške 203 grama pronašli su Gregor Kos i njegov sin Jernej u srijedu popodne u dvorištu kuće u selu Prečna u blizini Novog mesta, potvrdio je geolog Bojan Ambrožič na konferenciji za medije.

- Sin i ja smo se vozili kući kad smo primijetili nešto u prilazu kuće čega ranije tamo nije bilo. Prvo sam sumnjao da je riječ o meteoru, ali nakon što sam čuo o potrazi za meteorom nazvao sam gospodina Ambrožiča koji je došao i potvrdio kako je riječ o meteoru - kazao je Gregor Kos, piše Sio1Net. 

Video: Spektakularan video eksplozije meteora nad Hrvatskom

Podsjećamo, meteor je eksplodirao 28.02 ove godine nešto iza 10 sata iza Hrvatske i Slovenije, a brojni građani su vidjeli eksploziju kao i pad meteora. Meteor je eksplodirao je 34.5 km iznad zemlje, a ušao je u atmosferu brzinom 21 km/s.

Slovenski znanstvenici izračunali su gdje bi otprilike meteor mogao pasti, te su pozvali javnost da ih kontaktiraju ukoliko pronađu ostatke što je Kos i učinio. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije