Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eindhoven

Printer zamjenjuje radnike: U Nizozemsku stižu 3D kuće

3D kuće
Foto: Screenshot/Guardian News/YouTube
1/2
08.06.2018.
u 10:57

Jedna za drugom bi se trebale graditi jer znanstvenici žele što prije popravljati eventualne nedostatke. Prva kuća imat će jedan kat , a posljednja će imati tri kata

U nizozemskom gradu Eindhovenu sljedeće godine mogli bi svjedočiti povijesnom trenutku kada je u pitanju građevina i život u kućama na kakav smo do sada bili naučeni.

Tamošnje Tehničko sveučilište Eindhoven i četiri tvrtke koje rade na projektu 3D kuća iz 3D printera iduće godine žele napraviti prvih pet građevina u kojima bi ljudi mogli živjeti, a umjesto klasične gradnje, kuću bi gradili upravo putem 3D printera, javlja Guardian. Mjesto gdje bi nove kuće trebale naći svoje mjesto je u gradskoj četvrti Meerhoven.

Jedna za drugom bi se trebale graditi jer znanstvenici žele što prije popravljati eventualne nedostatke. Prva kuća imat će jedan kat, a posljednja će imati tri kata.

Foto: Screenshot/Guardian News/YouTube
Tehničko sveučilište Eindhoven javilo je kako su uzbuđeni zbog projekta koji bi, kažu, drastično mogao promijeniti graditeljstvo u smislu održivosti, brzine te slobode izbora i oblika cijene kao i na ono najvažnije - novac

Samsungov adut: Galaxy S9 donosi spoj blještavila zaslona i vrhunske kamere

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije