Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domagoj Ante Sulić

Primordials of Amiryon adut je za uspon na svjetski vrh

Domagoj Ante Sulić
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/8
29.11.2019.
u 08:00

Bitka se odvija između Primordialsa, heroja, miniona... koji se mogu nadograđivati tijekom igre

Nedavno završeni Reboot InfoGamer uz mnoštvo poznatih naslova u kojima hrvatski gameri već uživaju, premijernih predstavljanja ugostio je i neke potencijalno velike hitove. Videoigra Primordials of Amiryon, koju razvija zagrebačka tvrtka GD Entertainment u suradnji s izdavačkom kućom WireGames d.o.o., djelo je strastvenih igrača koji su u razvoju videoigara prepoznali priliku za ostvarenje vlastite karijere.

– Radio sam svašta prije GD Entertainmenta, promijenio nekoliko poslova, no igre su mi ipak ostale najzanimljivije pa se dogodilo da se nas nekoliko složilo oko ideje da su okušamo u izradi videoigara te sam osnovao tvrtku – kaže nam Domagoj Ante Sulić koji nas je dočekao na velikom prostoru gdje se skorašnja multiplayer online battle arena mogla i isprobati.

Nije, dakle, riječ o dovršenoj, komercijalnoj verziji, već o pre-alpha inačici kojoj treba još neko vrijeme razvoja prije nego što se ponudi igračima. Naglasak je kod ove igre veličina, bitka se odvija na velikom prostoru između Primordialsa, heroja, miniona i drugih likova koji se mogu i nadograđivati tijekom igre. Cilj je jasan – poraziti protivnika.

Kombinacija žanrova

– Primordials of Amiryon nova je videoigra u kojoj smo spojili tri vrlo poznata žanra. Dakle, multiplayer online battle arena kao što su Dota2 ili League of Legends, zatim real time strategy poput Starcrafta ili Warcrafta, pa onda tug-of-war kao što su igre Minion Masters ili Clash Royal. Cilj nam je bio kombinacijom ranije navedenih tipova videoigara stvoriti novo jedinstveno iskustvo za igrače. Od samog početka izrade videoigre radimo u suradnji s marketinškom i konzultantskom agencijom Hotkey iz Silicijske doline. Njihovo mišljenje je od samog početka da put razvoja videoigre ide k novom žanru u industriji videoigara te da Primordials of Amiryon ima ogroman potencijal na svjetskom tržištu – objašnjava Domagoj.

Neslužbeno, američka je agencija taj potencijal procijenila na milijunski broj korisnika, što je u današnjem svijetu gaminga dohvatljivo ako uspijete napraviti drugačiji, zanimljiv proizvod za što se ekipa GD Entertainmenta nada da doista jest. I ovaj je Reboot InfoGamer iskorišten kako bi igru usavršavali oni kojih se ona najviše i tiče, a to su igrači. Krajnji proizvod velikim će dijelom biti rezultat povratnih informacija igrača koji su Primordials odigrali prvi, i prije nego što je sama igra bila blizu komercijalne faze.

No priča o Global Dodo Entertainmentu i Primordials of Amiryon nije samo o igrivosti i osobinama likova u igri, nadogradnjama i svemu ostalome. To je i malo drugačija priča o razvoju jer Domagoj i njegovi prijatelji krenuli su praktički od nule. Sve je krenulo od ideje Tina Smajlagića, člana WireGamesa koji je imao viziju novog tipa MOBA videoigre. Predstavljanje videoigre Primordials of Amiryon na ovogodišnjem Reboot InfoGameru uvelike je rezultat prošlogodišnjeg Reboot InfoGamera na kojem su se predstavnici WireGamesa upoznali s Domagojem i njegovim timom. Već na inicijalnom razgovoru obje strane su kliknule i ubrzo su krenuli s razradom ideje. Nakon nekoliko mjeseci razrade članovi GD Entertainmenta predstavili su finalnu ideju videoigre koja je obostrano prihvaćena. Jedino što je preostalo bilo je proširiti tim, zasukati rukave i napraviti videoigru.

Kao i sa svime drugim u Hrvatskoj, to nije lako ostvariv cilj, predrasude prema gaming industriji i dalje postoje iako već odavno nije nikakva vijest da su najpopularniji svjetski YouTuberi upravo gameri, kao i da je među sektorima s najvećim razvojem u nas upravo onaj vezan za industriju videoigara. Znamo i da su neke naše tvrtke ostvarile velike svjetske uspjehe.

Investicija u razvoj igre

– Od osnutka tvrtke 2018. godine, Global Dodo Entertainment d.o.o. financiran je iz vlastitih sredstava te potpomognut fondovima za samozapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Koncem godine potpisan je prvi ugovor za razvoj videoigre s investitorom iz SAD-a. U ožujku 2019. dogovorena je suradnja za razvoj videoigre Primordials of Amiryon s izdavačem WireGames d.o.o. – kaže Domagoj Ante Sulić.

Dakle, investicija se ovdje ne veže, odnosno nije usmjerena u tvrtku, nego u razvoj igre. Ovakva situacija znatno je lakša i jednostavnija od investicije u samu tvrtku te olakšava dečkima iz GD Entertainmenta dovršetak razvoja videoigre, odnosno neovisnost u njezinu oblikovanju. WireGames je tako vjerojatno prvi hrvatski izdavač igara.

Vremena se, izgleda, mijenjaju pa u gaming danas ulažu ozbiljni poslovni ljudi. – WireGames d.o.o. je novoosnovana tvrtka kojoj je cilj postati renomirani izdavač videoigara iz Hrvatske. Primordials of Amiryon bit će plasiran na međunarodno tržište digitalnim putem kroz već poznate platforme. WireGames planira uz Primordials of Amiryon izdavanje dodatnih naslova u skorijoj budućnosti – otkriva nam Domagoj nekoliko detalja o novom hrvatskom izdavaču igara. Inače, ovo nije prva igra koju je GD Entertainment predstavio, upravo prošle godine pisalo se o Skull Port, društvenoj igri s kartama i kockicama koju je osmislila zagrebačka tvrtka 4HOGS, a Domagoj i prijatelji je digitalizirali. No Primordials of Amiryon trebala bi donijeti izlaz iz hrvatskih okvira, proboj u svjetski gaming.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije