Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GTA, COD...

Prijavit će roditelje koji djeci dopuštaju nasilne video-igre

cod
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
30.03.2015.
u 09:54

Ravnatelji tvrde da igre poput onih iz megapopularnih franšiza GTA i Call of Duty sadrže neprimjerene količine nasilja

Nantwich Education Partnership, organizacija koja okuplja 16 škola u engleskom Cheshireu, zaprijetila je roditeljima da će ih prijaviti policiji ako svojoj djeci dopuste da igraju video-igre namijenjene starijima od 18 godina, prenosi BBC.

Ravnatelji tvrde da igre poput onih iz megapopularnih franšiza GTA i Call of Duty sadrže neprimjerene količine nasilja te smatraju da bi igranje takvih igara kod mladeži moglo uzrokovati rano seksualizirano ponašanje te ih učiniti ranjivijima za seksualno iskorištavanje. Roditelje su upozorili da bi u nekim slučajevima mogli biti prijavljeni zbog zanemarivanja djece.

- Pokušavamo pomoći roditeljima da im djeca ostanu što sigurnija u ovoj digitalnoj eri - rekla je Mary Hennessy Jones, autorica pisma koje je Nantwich Education Partnership uputio roditeljima.

Inače, premijer David Cameron ovog je mjeseca najavio da bi odgovorne odrasle osobe mogle dobiti zatvorske kazne do 5 godina ako ne prijave zanemarivanje ili zlostavljanje djece.

>> I u nas prodaju videoigru u kojoj je glavna “atrakcija” pokolj civila

Komentara 2

FI
Fisherman
12:26 30.03.2015.

Čovjek se jednostavno mora zapitati kuda ide ovaj svijet kad takvi ljudi donose odluke umjesto roditelja.Pa normalno je da roditelj odgaja svoje dijete a ne neki kvazi strucnjaci.

DU
Deleted user
08:55 31.03.2015.

A dali će prijaviti reklamne kuće koje iskorištavaju sex u svojim reklamama da bi prodali neki proizvod? I dali će prijaviti tv kuće radio postaje i web stranice jer vrte takve reklame. Liberalni licemjeri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije