Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPREZ: PREVARE!

Prihvatila Facebook prijateljstvo pa ostala bez 3,5 milijuna kuna

Facebook prevare
Foto: Thinkstock
10.09.2017.
u 14:48

No što se zapravo dogodilo i zašto je ova naivna Australka ostala bez skoro 600.000 dolara?

Slučaj Jennifer Chen (čije je ime promijenjeno) još nas je jednom podsjetio da svemrežje vrvi opasnostima i prevarama koje se ispostave lošim po naš novčanik.

No što se zapravo dogodilo i zašto je ova naivna Australka ostala bez skoro 600.000 dolara?

Dr. Frank Harrison, ortoped iz SAD-a kazao je kako je njegov profil hakiran od strane organiziranih Facebook kriminalaca, prenosi Indy100.

Dr. Harrison prijavio je Facebooku kako se njegova fotografija koristi za prevare, no društvena mreža nije reagirala na vrijeme kako bi spriječila novčanu kataklizmu koja je pogodila Chen.

Prevarant je uvjerio Chen kako dolazi u Australiju pokrenuti poduzeće, a s njom se želi licem u lice upoznati. No čim je stigao na aerodrom, počeli su problemi.

- Upao sam u nevolju - zapomagao je lažni doktor.

- Nosim sa sobom 1.5 mil. dolara. Misle kako je to previše keša. Dobit ću veliku kaznu, molim te, pomozi mi - kazao je prevarant izgubljenoj Chen.

Chen je platila 3.000 dolara kazne kako bi 'novac' mogao ući u državu. Tvrdi kako je sve bilo vrlo uvjerljivo, i tako se našla u začaranom krugu plaćanja sve dok 33 puta nije napravila transakciju.

- Nisam se probudila - rekla je Chen.

- Bojala sam se reći svom mužu...

Naposljetku se suprugu ipak povjerila, a njen izlet u bivanje dobrim Samaritancem na putu do poslovnog uspjeha kažnjeno je sa 571.000 dolara, ili u prijevodu: njena cijela životna ušteđevina.

Chen još jednom upozorava sve korisnike društvenih mreža na uhodane, manipulatorske skupine prevaranata koji zloupotrebljavaju informacije na Internetu i pokoju osobu koja je dovoljno labilna i imućna da im pomogne u naumu. 

Ključne riječi

Komentara 4

CD
can.do
15:39 10.09.2017.

Naslov nema veze sa člankom.

LU
lukathereem
17:16 10.09.2017.

nije ona ostala ni bez jedne kune

DR
Drmiha
17:34 10.09.2017.

kako mozete samo ovako neuvjerljivu glupost izmisliti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije