Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOBITEL KREĆE U PRODAJU

Kineska tvrtka prestigla Samsung i LG i ušla u povijest

FlexPai
Foto: Royole
1/3
01.11.2018.
u 17:12

S ovim uređajem znat ćete i kada možete kupiti novi jer FlexPai ima "rok trajanja".  U kompaniji kažu da se njihov fleksibilni zaslon može preklopiti 200.000 puta

Tržište pametnih telefona svakim danom sve više napreduje, a velike kompanije natječu se u tome koja će smisliti originalniji, veći, lakši i zanimljiviji model. Teško je i nabrojiti sve dodatke koje današnji mobiteli imaju, a proizvođačima je u cilju napraviti jedan koji bi sadržavao sve što trebate. 

Kamere su sve bolje i bolje, bile one prednje ili stražnje, memorija je sve veća i veća, zvuk sve bistriji, a zasloni sve veći. 

Za 2019. godinu najavljene su neke do sada neviđene novine, a radi se o mobitelima sa savitljim zaslonima. Pretpostavlja se da će predvodnici u tome biti Samsung i LG, ali u povijest će kao prvi proizvođač takve vrste mobitela ući kineska tvrtka Royole Technology koja je predstavila funkcionalni mobitel s takvim zaslonom, javlja BBC

Njegovo ime je FlexPai i on bi trebao po svemu viđenome postati prvi službeni phablet sa savitljivim ekranom.

U prodaju bi trebao krenuti već u prosincu 2018. godine, a cijene su "paprene"

>> Pogledajte kako izgleda FlexPai, mobitel sa savitljivim zaslonom

Čak 1290 dolara trebat će izdvojiti za osnovni model, a 1850 dolara trebat će za unaprijeđeni model s više memorije.  

Osnovna konfiguracija ima 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije, a trebale bi postojati još najmanje dvije konfiguracije – s 8 GB RAM-a i 256 GB, odnosno 512 GB podatkovnog prostora. Baterija ima kapacitet od 3800 mAh i sadrži "Ro-Charge" brzo punjenje. Tu je još USB-C utor, ali mu nedostaje 3,5 mm audioutor.

Foto: Royole

Uređaj ima zaslon koji u rasklopljenom stanju izgleda kao tablet, s dijagonalom od 7,8 inča. Kad ga se preklopi, pretvara se smartphone s 4-inčnim zaslonom.

S ovim uređajem znat ćete i kada možete kupiti novi jer FlexPai ima "rok trajanja".  U kompaniji kažu da se njihov fleksibilni zaslon može preklopiti 200.000 puta.

Prednarudžbe počinju danas, no nejasno je kad će krenuti isporuka. Ipak, krajnji rok za isporuku trebao bi biti kraj prosinca

Ključne riječi

Komentara 40

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
20:47 01.11.2018.

Nisam pobornica ničeg savitljivog 😉😊

TH
thu
18:32 01.11.2018.

Jednostavno neznam kako sam bez toga do sada preživio...

DU
Deleted user
18:19 01.11.2018.

Svi mobiteli su rađeni u Kini. Svi radnici su plaćeni malo. A sada natrag na temu. Xiaomi primerice prodaje prodaje mobitele po realnoj cijeni. Samsung i Iphone prodaju muda pod bubrege i "pametni"daju 6.5 tisuća kuna za nešto što vrijedi maksimalno 2.5 tisuće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije