Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korisnici na gubitku

Pravi razlog zašto Apple više ne koristi Google Maps

Google Maps
Google Maps
27.09.2012.
u 08:22

Apple je tijekom pregovora inzistirao na glasovnoj navigaciji, no Google je zauzvrat tražio neke ustupke

Google nije dopustio Appleu da u mape uključi glasovnu navigaciju koja bi vozača navodila "od zavoja do zavoja" i to je pravi razlog zašto korisnici najnovijih Appleovih proizvoda više ne mogu koristiti Google Maps, već su "osuđeni" na Appleovu aplikaciju.

Tako barem navodi  John Paczkowski iz  All Things D-a, a prenosi Bussines Insider

Iako su se Apple i Google natezali oko niza stavki, glasovna navigacija bila je kap koja je prelila čašu, tvrde insajderi. 

Apple je tijekom pregovora inzistirao na glasovnoj navigaciji, no Google je zauzvrat tražio neke ustupke. Google je, naime, tražio da aplikacija koju je razvijao Apple  više naglasi njihov brend, uključi opciju Latitude i Googleovu društvenu mrežu koja je poput Foursquarea.

Budući da ni Apple nije htio popustiti, odlučili su se za svoje karte koje zasad nailaze na negodovanje korisnika. 

>> iPhone 5: Odličan mobitel od kojega se ipak očekivalo više

>>11 fascinantnih stvari koje niste znali o Google Mapsu

 

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar nekakav
nekakav
09:29 27.09.2012.

a kad je apple imao nešto upotrebljivog za zahtjevnijeg korisnika?! jeste li ikad radili programe na macintoshu? niste. da, firma je kupila adobe, i na macosu ste samo to imali, i sprdali se sa onima na windowsima, jer na njima kao to ne radi tako glatko. pa naravno ,kad se na windozama vrti sve i svašta. a mape... eto još jednog dokaza o inventivnosti applea, najvećeg kradljivca tuđih rješenja. sad su prisiljeni kupiti mape... to ih jako boli, jer će dio velike zarade morati dati drugome.. daleko je apple od tehnoloških divova. oni su samo marketinški. al kud ćeš bolje, uz malo ulaganja uzeti divne zarade!

AL
AlanFord
10:32 27.09.2012.

27.09.2012. u 09:23h Vladimir1204 je napisao/la: Gledam baš cijene Samsungovog Galaxy 3 i cijena mu je skuplja od iphonea. {nekakav Osobno sam radio programe u Xcodu, i mogu samo reći da pričaš tonu gluposti.

Avatar Vladimir1204
Vladimir1204
09:23 27.09.2012.

Android mi napravi isto kaj Iphone za pola cijene, a navigacija Copilot ili Navigon je puno bolja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije