Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luc Montagnier

Nobelovac koji je otkrio HIV: Koronavirus je umjetno stvoren i slučajno pušten iz laboratorija

Luc Montagnier
Foto: commons.wikimedia.org
1/2
18.04.2020.
u 10:49

Moj posao je iznošenje činjenica, nikoga ne optužujem i ne znam tko je to učinio i zašto, rekao je francuski virolog Luc Montagnier

Virus SARS-CoV-2 odgovoran za pandemiju COVID-19 zbog koje je već umrlo više od 120 000 ljudi u svijetu je umjetno stvoren virus nastao u potrazi za cjepivom protiv AIDS-a te je slučajno pušten iz kineskog laboratorija. Ovo znanstveno otkriće predstavio je francuski virolog Luc Montagnier, dobitnik Nobelove nagrade za za izoliranje HIV-a 2008. godine.

- Došli smo do zaključka da je došlo do manipulacije ovim virusom. Virus nije prirodnog podrijetla, to je djelo molekularnih biologa. Nije poznato s kojim ciljem je to napravljeno. Moj posao je iznošenje činjenica, nikoga ne optužujem i ne znam tko je to učinio i zašto, rekao je Luc Montagnier u intervjuu za francuski zdravstveni časopis Pourquoi Docteur.

Prema ovom virologu, novi koronavirus je mogao nastati u laboratoriju u kineskom gradu Wuhanu gdje se prvi put i pojavio.

- Laboratorij u Wuhanu specijalizirao se za ove koronaviruse početkom 2000-ih. Oni imaju stručnost u ovom području - tvrdi on. Pojasnio je da je analizirao virus "do najsitnijih detalja" sa svojim kolegom Jean-Claudeom Perrezom.

Za tvrdnje da je virus nastao na tržnici, kaže da je riječ "o lijepoj legendi" te da je to proizvod iza kojega stoje stručni ljudi.

Hipotezu su stručnjaci odmah odbacili. Teorija da je ovaj virus nastao genetskom manipulacijom kruži već duže vrijeme te je odbačena na temelju analize izoliranog genoma virusa, piše CNews.

>> VIDEO Dragan Primorac: Vjerojatno su djeca ključni prenositelji virusa

Ključne riječi

Komentara 66

AL
Albert0007
11:43 18.04.2020.

Konačno, netko tko istinito priča👍

MA
MarasG
11:28 18.04.2020.

Sve stima samo sto ... ne vjerujem da je slucajno odleprsao iz laboratorija.Nije to ptica lastavica pa da je pogledom isprate.

GE
george34
12:51 18.04.2020.

A Kinezi se prave mutavi i lagano kupuju dionice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije