Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Margrethe Vestager

Povjerenica EU-a ponovila prijetnju o mogućoj podjeli Googleova poslovanja

EU Commissioner Vestager holds a news conference in Brussels European Competition Commissioner Margrethe Vestager holds a news conference at the EU Commission's headquarters in Brussels, Belgium, April 5, 2017. REUTERS/Francois Lenoir FRANCOIS LENOIR
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
26.03.2018.
u 12:14

Vestager smatra da prijetnja Googleu podjelom na više manjih kompanija mora ostati otvorena opcija.

Europska unija i dalje je sumnjičava prema dominantnoj poziciji internetskog diva Googlea na europskom tržištu i ne isključuje mogućnost podjele njegova poslovanja, upozorila je povjerenica EU-a za zaštitu tržišnog natjecanja prema pisanju britanskih medija.

Margrethe Vestager smatra da prijetnja Googleu podjelom na više manjih kompanija mora ostati otvorena opcija, navodi u nedjelju The Daily Telegraph.

Krajem prošle godine povjerenica EU-a izjavila je da u budućnosti očekuje više predmeta protiv Googlea, nakon što je Europska komisija odredila rekordne 2,4 milijarde eura kazne najpopularnijoj internetskoj tražilici na svijetu, poručivši im da ukinu povlašteni tretman svoje usluge kupnje.

Google se suočava s novim propisima EU-a koji će regulirati njegovo poslovanje s manjim tvrtkama, korisnicama njegovih usluga.

Bruxelles priprema novu regulativu za web stranice za elektronsku trgovinu, trgovine aplikacija i tražilice koje bi trebale transparentnije rangirati rezultate pretraživanja i navoditi razloge za isključivanje pojedinih usluga.

U uredu povjerenice nisu u nedjelju bili dostupni za komentar Telegraphova izvješća, napominje Reuters.

EU Commissioner Vestager holds a news conference in Brussels European Competition Commissioner Margrethe Vestager holds a news conference at the EU Commission's headquarters in Brussels, Belgium, April 5, 2017. REUTERS/Francois Lenoir FRANCOIS LENOIR
1/11

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije