Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20.000 KORISNIKA

Pokrećemo svoj prvi bike share sustav s jednom hotelskom kućom

27.06.2017.
u 08:24

Stanovnici Zagreba, Šibenika, Gospića, Brinja, Karlovca, Velike Gorice, Siska, Ivanić Grada i Slavonskog Broda sada vlak mogu kombinirati s javnim biciklima.

U četiri godine nextbike je pokrenuo sustave javnih bicikala u 13 hrvatskih gradova, a uskoro će se taj broj popeti na 15, čime će Hrvatska postati treća zemlja po broju nextbike gradova u Europi. Krajem lipnja pokreće i prvi bike sharing sustav u suradnji s jednom hotelskom kućom, što im je jedan od najvažnijih projekata nakon prve četiri godine poslovanja jer će tako vidjeti koliko na rezultate projekta utječe i sam naručitelj sustava.

Svakog dana otvaraju i nove stanice s javnim biciklima, a posljednja u nizu je ona ispred City Plaza centra, točnije ispred poslovnice Addiko banke na Slavonskoj aveniji u Zagrebu. Tako su i zaposlenici te banke dobili priliku da iskoriste sve dobrobiti i prednosti održive mobilnosti. Nextbike sustav javnih bicikala predvodnik je uvođenja integriranog javnog prijevoza u Hrvatskoj te u suradnji s HŽ Putničkim prijevozom, Spin City – car sharingom i Vollom nudi razne mogućnosti putovanja. Za ovo ljeto nextbike i HŽ Putnički prijevoz pripremili su atraktivnu ponudu za jednosmjerna putovanja na izravnim relacijama iz Zagreba (Glavnog kolodvora), Osijeka, Vinkovaca, Varaždina, Slavonskog Broda, Siska i Koprivnice prema Splitu, Šibeniku i Rijeci i obrnuto. Prijevozne karte vrijede jedan dan (za noćne vlakove do dolaska vlaka na odredište), a kupuju se na blagajnama kolodvora i u vlaku. 

Stanovnici Zagreba, Šibenika, Gospića, Brinja, Karlovca, Velike Gorice, Siska, Ivanić Grada i Slavonskog Broda sada vlak mogu kombinirati s javnim biciklima. Nextbike sustav javnih bicikala u Hrvatskoj već sada broji 20.000 registriranih korisnika u, a među njima je i nekoliko tisuća putnika HŽ Putničkog prijevoza koji uživaju čak 150 minuta besplatne vožnje nextbike biciklima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije