Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Do Marijanske brazde

Podmornica Tritton 36.000 vozit će ljude na dubinu od 11.000 metara

triton
Pixsell photo
01.05.2011.
u 21:43

Kupola podmornice načinjena je od borosilikatskog stakla koje postaje sve jače što podmornica dublje ponire – tvrde njeni proizvođači

Nakon što je milijarder Richard Branson, vlasnik Virgina, najavio spuštanje do Marijanske brazde u svojoj podmornici, slične želje imaju i dizajneri iz tvrtke Triton Submarines. U novodizajniranoj podmornici Tritton 36.000 zainteresirane putnike namjeravaju povesti do najdublje točke Tihog oceana, smještene na gotovo 11.000 metara ispod morske površine. Kako bi usavršili svoju proizvodnju, za novi projekt angažirali su i stručnjake iz kompanije za proizvodnju i preradu stakla Rayotek Scientific koja je u Tritton 36.000 ugradila potpuno nove materijale. Kupola podmornice načinjena je od borosilikatskog stakla koje postaje jače i otpornije što podmornica dublje ponire. Još nije poznato kada će Tritton 36.000 “obične smrtnike” moći povesti na dno oceana s obzirom na to da ga prvo čekaju detaljna testiranja. Kad jednog dana projekt i bude gotov, ono što sigurno ne možemo očekivati prihvatljiva je cijena vožnje po morskim dubinama.

Komentara 1

OB
-obrisani-
22:51 01.05.2011.

Bravo za stručnjake. Fenomenalno, ali i izazovno - 11 km pod vodom! brrrrr.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije