Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novska

Po prvi puta ljetni gaming kamp za djecu – u ponudi programiranje videoigara, vrhunska tehnologija, roboti...

Foto: Poduzetnički inkubator Pismo
1/2
21.06.2022.
u 11:22

“Svjesni smo činjenice da djeca većinu vremena tijekom ljetnih praznika provedu pred računalom igrajući videoigre i zato smo odlučili organizirati kamp i omogućiti im da vrijeme pred ekranom provedu učeći proizvesti videoigre.”, poručuju organizatori.

Poduzetnički inkubator PISMO ovoga ljeta, po prvi put, organizira ljetni gaming kamp za djecu.

Naime, u dva termina tijekom ljetnih praznika učenici viših razreda osnovnih škola moći će kroz sedam dana boravka u kampu naučiti izraditi vlastitu videoigru. Svijet videoigara, avanture u prirodi, roboti, vrhunska tehnologija, slavonska hrana, nova prijateljstva i uspomene za cijeli život, ono je što nudi ovaj jedinstveni ljetni gaming kamp, kazuju u Poduzetničkom inkubatoru. “Svjesni smo činjenice da djeca većinu vremena tijekom ljetnih praznika provedu pred računalom igrajući videoigre i zato smo odlučili organizirati kamp i omogućiti im da vrijeme pred ekranom provedu učeći proizvesti videoigre.”, poručuju organizatori. Prema najavi kamp će raditi u dva termina, od 3. do 7. srpnja, te 21. do 28. kolovoza. Boravak je organiziran u učeničkom domu novljanske srednje škole, dok će se nastava provoditi u inkubatoru PISMO. “Osigurali smo 24-satni nadzor za polaznike, tri kuhana obroka i jedan zdravi snack u pauzi između predavanja. Svaki će dan započeti jutarnjom tjelovježbom, nastaviti se nastavom koja traje četiri sata, a nakon poslijepodnevnog odmora svakog dana za polaznike su pripremljene različite aktivnosti. Upoznat će se sa vrhunskom tehnologijom inkubatora PISMO, u Inkubatoru društvenih inovacija naučit će snimati, montirati i streamati sadržaje, na stem radionicama učit će o microbitu i robotici. Programirat će i prirodu, ali bez računala i mobitela u izviđačkom kamu DUPIN, a ostavljeno je vrijeme i za cjelodnevni izlet u Park prirode Lonjsko polje.”, izjavila je Ivana Matanović iz PISMA. Link za prijavu: https://inkubator-pismo.eu/vijesti/kamp_2022.php

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije