Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ceniks

PMF-u 57,8 milijuna kuna za opremu

Na PMF-u predstavljen projekt CeNIKS vrijedan 57,8 milijuna kuna
Foto: PR
1/4
28.09.2018.
u 17:58

Od ukupne vrijednosti projekta CeNIKS 85 posto, odnosno točno 49,135.205,89 kn sufinancira Europska unija

Na Fizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predstavljen je infrastrukturni projekt CeNIKS – Centar za Napredna Istraživanja Kompleksnih Sustava.

Cilj je ovog projekta osuvremeniti Fizički odsjek PMF-a kapitalnom opremom i povećati njegovu regionalnu konkurentnost. Projekt CeNIKS vrijedan je 57,8 milijuna kuna, a 85 posto sredstava osigurano je iz Europskog fonda za regionalni razvoj putem natječaja ‘Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja i inovacija’.

Sredstva osigurana u okviru projekta CeNIKS predviđena su za novu opremu u sedam postojećih laboratorija Fizičkog odsjeka PMF-a te za osnivanje dva nova laboratorija. Od ukupne vrijednosti projekta CeNIKS 85 posto, odnosno točno 49,135.205,89 kn sufinancira Europska unija.

Pogledajte i video Rimca C_Two:

Ključne riječi
PMF

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije