Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FOTOAPARATI

Panasonicov novi Lumix za profesionalce, dok Sony cilja kreativce s tabletima

Sony QX
Foto: Sony
1/5
11.02.2014.
u 10:30

Objektivi iz Sonyja dodatno su osvježeni, bolje se povezuju na wi-fi

Panasonic je predstavio LUMIX DMC-GH4, svoj najnapredniji DSLM (Digital Singl Lens Mirrorless) bezzrcalni digitalni fotoaparat s vrhunskim specifikacijama, koji je opremljen najnovijom tehnologijom – uključujući 4K snimanje ili popularno zvano Ultra HD snimanje – razvijenom kako bi išla ukorak sa zahtjevima profesionalnog fotografiranja i snimanja. Kompaktan, robustan i lagan, ovaj aparat prije svega je namijenjen profesionalcima, ali i svim kreativcima zaljubljenima u fotografiju.

Za one koji pak ne žele dalje od svog tableta ili smartphonea, a nekako im integrirane kamere nisu dovoljne, Sony se potrudio dodatno osvježiti mogućnosti svojih objektiva u modelima QX100 i QX10 te ih unaprijediti s nekoliko novih značajki.

Tako model QX100 odsad nudi mogućnost fotografiranja u “Shutter Priority” modu, što za korisnike znači da mogu potpuno “kontrolirati” brzine kadrova te ih prilagoditi željama i stilu snimanja, bilo da je namjera uhvatiti milisekundu životinje u pokretu ili produljiti ekspoziciju za posebno dramatične trenutke. Usto će imati i mnogo bogatiju ponudu ISO postavki te mogućnost snimanja u Full HD-u pri stvaranju MP4 datoteka.

Sony je nastavio i ažurirati povezivost QX sučelja te sada nudi mogućnost tranzicije između trenutka fotografiranja i dostupnosti preview funkcije bez prekidanja Wi-Fi veze. Također, vrijeme koje je potrebno da bi se Wi-Fi veza uspostavila dvostruko je kraće nego prije, tvrde u Sonyju.

Korisnici tableta profitirat će od dodatnog priključka koji će im omogućiti da QX fotoaparate spoje direktno na svoj uređaj. Novi SPA-TA1 komplementaran je sa smartphone priključkom koji dolazi u pakiranju, a uz dubinu od 13 mm moguće ga je prilagoditi visini između 75 i 200 mm. Priključak za SPA-TA1 tablet bit će dostupan u Europi od ožujka 2014. Za novi Xperia Z1 Compact također je moguće kupiti priključak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije