Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Panasonic LUMIX G5 – postavlja nove standarde

Panasonic LUMIX G5 (1)
Foto: Panasonic
1/7
PR
Autor
PR članak
19.07.2012.
u 09:24

LUMIX G5 omogućit će da vaše fotografije uzdignete na višu razinu iznimnom kvalitetom slike koju osigurava vrhunskom tehnologijom, kreativnim kontrolama te širokim rasponom mogućnosti snimanja koje pruža sustav LUMIX G

Postavljanje novog standarda u kvaliteti digitalne fotografije
LUMIX G5 pokazuje pravi potencijal u kvaliteti slike kod fotoaparata s izmjenjivim objektivima. Novodizajnirani 16,05-megapikselni Live MOS senzor Micro Four Thirds znači da će slike biti jasnije i s manje šuma nego ikada, dok nevjerojatne mogućnosti obrade Venus Engine VII FHD maksimiziraju potencijal vaših slika i videa. Uz savršenu ravnotežu između senzora i obrade slike, LUMIX G5 nudi ISO raspon od 160 – 12,800, što omogućava zapanjujuću kvalitetu slike čak i u uvjetima slabog osvjetljenja.

Zahvaljujući auto fokus sustavu velike brzine "Light Speed ​​AF", s aparatom LUMIX G5 nikada nećete propustiti savršen trenutak. Na raspolaganju vam je širok raspon AF načina rada, uključujući auto fokus u više područja, AF prepoznavanje lica i AF praćenje, što znači da se LUMIX G5 može fokusirati na bilo što i držati objekt u fokusu čak i ako se  kreće. Osim toga, sposobnosti Lumixa G5 da brzo neprekidno slika - šest sličica u sekundi u punoj rezoluciji, odnosno do 20 sa smanjenom rezolucijom – znači da možete uhvatiti više slika brzih predmeta uz zapanjujuću jasnoću.

Napredak u kvaliteti aparata LUMIX G5 nije ograničen samo na fotografije. Senzor i poboljšanja Venus Engine obrade znače da kamera može snimati u Full HD 1080/50p, sa stereo zvukom, postižući profesionalnu filmsku kvalitetu. Sa snimkama u AVCHD progressive i MP4 formatima, LUMIX G5 nudi širok izbor opcija kompresije i kompatibilnosti. Dugo vrijeme snimanja, kontrole instant pristupa, napredni AF sustav i Lumix G objektivi posebno dizajnirani za snimanje videozapisa znače da je G5 je savršen izbor za snimanje prekrasnih filmova s lakoćom.

Vama daje kontrolu kreativne fotografije
LUMIX G5 pruža funkcije digitalne obrade slike visoke preciznosti u kućištu koje je kompaktno, klasično dizajnirano i jednostavno za držanje. Njegovi intuitivni automatski načini snimanja, cijeli niz naprednih mogućnosti, kao i inovativno korisničko sučelje daju vam mogućnosti s kojima ćete u potpunosti iskoristiti svoju kreativnost.
 
Ovisno o situaciji, za kompoziciju videozapisa i fotografija možete birati između korištenja Electronic Viewfinder (EVF) sa senzorom oka ili 3-inčnog LCD zaslona. U međuvremenu, revolucionarna kontrola snimanja na dodir – uključujući i područja fokusiranja gdje fokus može biti postavljen odmah na predmet ili pozadinu uz samo jedan dodir na veliki LCD zaslon čak i kada koristite EVF – daje vam kontrolu kompozicije i stvaranja fantastičnih slika.

Nove mogućnosti kamere, kao što je poluga s funkcijama, omogućuje intuitivnu kontrolu objektiva; zumirajte u sliku dok pregledavate snimke; i kretanje kroz korisničko sučelje.

Budite dio LUMIX G mikrosistema
Sebastian Drawert, Product Marketing Manager za LUMIX pri Panasonic Consumer Marketing Europe kaže: “Od 2008 - Kad smo postali prvi koji su lansirali digitalni fotoaparat s izmjenjivim objektivom – u Micro Four Thirds formatu – naš LUMIX G ekosustav bio je vodeći u toj revoluciji na tržištu digitalne fotografije. LUMIX G5 još je jedan značajan korak naprijed, čvrsto utvrđujući digitalne kamere sa izmjenjivim objektivom kao optimalni izbor za visoko kvalitetnu, intuitivnu i kreativnu fotografiju.”

Kao dio LUMIX G sustava, G5 LUMIX će vam pružiti pristup najvećem svjetskom rasponu Micro Four Thirds objektiva i dodatne opreme, osiguravajući vaše pravo da imate prave postavke u svakom trenutku. To uključuje Panasonicov novi LUMIX GX VARIO 12-35mm objektiv, koji nudi F2.8 svjetlinu tijekom cijelog raspona zumiranja.


Panasonic LUMIX FZ200 – pomicanje granica brze super-zoom fotografije

Panasonic LUMIX FZ200, najnoviji dodatak svojoj ponudi super-zoom kompaktnih digitalnih fotoaparata, dizajniran je kako bi predstavljao najbolju opciju za snimanje naglih događaja u zapanjujućoj kvaliteti slike. Uz izvrsne performanse pri slabom osvjetljenju i sa 24x optičkim zoomom LEICA DC objektiva te Full HD video zapisom, čarobni trenuci i dramatični krajolici mogu biti uhvaćeni s lakoćom i preciznošću. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?