Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aplikacija 'proriče'

Pametni telefon uz pomoć Ignitea može izračunati koliko ćete živjeti

droid
Rueters
09.05.2013.
u 22:30

Aplikacija Ignite pratiti u kojoj mjeri odluke koje donosite o svome zdravlju i načinu života utječu na to koliko ćete si skratiti ili produljiti život.

Zdrav život postao je imperativ suvremenog čovjeka. Tjelesna aktivnost, način prehrane, životne navike... Sve to može nam poboljšati kvalitetu života, no nitko zapravo ne može procijeniti koliko.

Ako imate pametni telefon i skinete aplikaciju Ignite, možete uvijek pri ruci imati sustav koji će pratiti u kojoj mjeri odluke koje donosite o svome zdravlju i načinu života utječu na to koliko ćete si skratiti ili produljiti život. Središnji dio ove aplikacije je “brojka života”, odnosno broj u koji su matematičkim procesima ukalkulirane odluke koje donosimo, a koje se tiču zdravlja.

U konačnici broj pokazuje koliko ćemo još živjeti, ali i to u kojoj mjeri nam promjene nekih životnih navika mogu produljiti (ili skratiti životni vijek). Uz aplikaciju ide i Ignite Pad, odnosno hardver u koji se umeće pametni telefon, a koji mjeri tjelesnu težinu i fizičku aktivnost.

Budući da baš sve što ljudi rade izravno utječe na duljinu života, što je ideja aplikacije, cilj je korisniku zorno predočiti u kojoj mjeri, primjerice, odluka da pojede salatu, a ne hamburger s krumpirićima, može utjecati na duljinu života.

Na temelju unesenih podataka Ignite će vam izračunati koliko se trebate kretati, što trebate jesti i što još trebate poduzeti kako biste dugo živjeli i bili zdraviji. Naravno, aplikacija je smišljena da bi se predebeli Amerikanci potaknuli na zdraviji život. Aplikacija je besplatna, a Ignite Pad stoji oko 30 dolara.

>>NASA poslala smartphone u svemir, i to Android, a ne iPhone

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije