Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužba

P. Ceglia tuži Zuckerberga i traži 50 posto Facebooka

facebook, Mark Zuckerberg,  (1)
Reuters/Pixsell
13.04.2011.
u 11:56

Paul Ceglia dopunio je svoju tužbu novim dokazima te traži 50 posto vlasništva nad tvrtkom koja sada, prema izračunu Sharespost.coma, vrijedi više od 55 milijardi dolara

Tek što se riješio jednog problema, Marka Zuckerberga, osnivača popularne društvene mreže Facebook, dočekao je novi.

Naime, u višegodišnjoj sudskoj bitki s blizancima Winklevoss zbog autorskih prava nad Facebookom M. Zuckerberg izvojevao je pobjedu, no istoga dana stigla je nova tužba. Paul Ceglia dopunio je svoju tužbu novim dokazima te traži 50 posto vlasništva nad tvrtkom koja sada, prema izračunu Sharespost.coma, vrijedi više od 55 milijardi dolara.

Paul Ceglia sada je tužbi priložio, piše Bloomberg, navodnu elektroničku poštu, točnije svoje dopisivanje sa Zuckerbergom tijekom njihova studiranja na Harvardu. Ceglia čak spominje i tužbe blizanaca te kaže da mu je u jednom mailu, od 22. studenoga 2003. godine, M. Zuckerberg napisao: “Nedavno sam se sastao sa starijim studentima na Harvardu koji planiraju pokrenuti stranice vrlo slične našima. Ako brzo ne poduzmemo neki korak, izgubit ćemo prednost koju bismo imali kad bismo svoju stranicu lansirali prije njihove. Za sada ih uspješno zadržavam”, navodno je napisao Zuckerberg te istodobno od Ceglie zatražio dodatnih 1000 dolara.

Ceglia je, inače, prvi put tužio Zuckerberga u lipnju tvrdeći da ima papir koji dokazuje kako je sa Zuckerbergom dogovorio da će dobiti polovicu kompanije te potom još jedan posto svakog dana kašnjenja stranice. Tako je stigao do 84 posto vlasništva nad Facebookom. No, ta je tužba odbijena. Ipak, sada Ceglia s novim dokazima traži 50 posto kompanije. Naime, Ceglia je unajmio Zuckeberga da razvije njegovu web stranicu StreetFax.com, a ujedno je, nakon 1000 dolara za taj posao, odlučio investirati isti iznos za Markovu ideju The Face Book. Usto Ceglia tvrdi da je Zuckerberg nekoliko puta hakirao njegovu stranicu te da je također moguće da je novac koji je dobio potrošio na žene i piće na Harvardu.

Ovu novu zavrzlamu rješavat će savezni sud u Buffalu. Ceglia je, inače, bio osuđen za prijevaru u vezi s drvnom tvrtkom koju vodi.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
02:53 30.04.2011.

Prokleti Židovi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije