Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA UDARU VRUĆINE

Ovogodišnji travanj najtopliji ikada zabilježen

cure
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
18.05.2016.
u 19:54

Godina 2015. je najtoplija u povijesti bilježenja temperature na Zemlji i premašila je rekord iz 2014.

Travanj 2016. najtopliji je na planetu od početka bilježenja temperatura 1880. godine, objavila je u srijedu Američka oceanografska i atmosferska agencija (NOAA).    

To je 12. mjesec zaredom tijekom kojeg je zabilježena rekordno visoka temperatura ili najdulje razdoblje u analima, što je znak ubrzanja planetarnog zagrijavanja, precizira NOAA.

Godina 2015. je najtoplija u povijesti bilježenja temperature na Zemlji i premašila je rekord iz 2014.

Četiri prva mjeseca 2016. najtoplija su na planetu u zadnjih 136 godina i temperatura je viša za 1,12 stupnja C od prosječne temperature XX. stoljeća.

Prosječna temperatura na površini kopna i oceana je u travnju bila  za 1,10 stupnja viša od prosječne temperature prošlog stoljeća koja je iznosila 13,7 stupnjeva C, precizira NOAA.

Neuobičajeno visoke temperature zabilježene su posvuda na planetu prošlog mjeseca, a posebice u Rusiji i na Aljasci, gdje je termometar premašio prosječnu temperaturu za 3 ili više stupnjeva.

>> Siječanj 2016. bio je najtopliji siječanj ikad zabilježen na planetu

>> Ne vjerujete u globalno zatopljenje: Pogledajte ovu animaciju!

Komentara 1

JU
jurajuric116
10:47 19.05.2016.

smrzo se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije