Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SERVISI

Ovo su sličnosti i razlike između Netflixa i Pickboxa

pickbox
Foto: Pickbox
14.01.2016.
u 22:34

"Trenutna verzija Netflixa ne nudi prijevode, dok Pickbox nudi prijevod svih sadržaja koje su preveli profesionalni prevoditelji"

Prošli tjedan u Hrvatsku je stigao streaming servis Netflix, a sada se domaći Pickbox oglasio priopćenjem u kojem objašnjavaju razlike između ova dva servisa. Netflixa se, kažu, ne boje.

"Iako je Pickbox kao usluga star tek godinu dana, na našem tržištu pronašao je svoje mjesto i ne strahuje da bi mu ga Netflix mogao oduzeti", poručuju iz Pickboxa.

Trenutna verzija Netflixa ne nudi prijevode, dok Pickbox nudi prijevod svih sadržaja koje su preveli profesionalni prevoditelji, ističu. Osim toga, Disneyjevi crtići poput Života buba, Meride Hrabre, Groma i drugih na Pickbox su i sinkronizirani za najmlađe.

"Iz mjeseca u mjesec pristižu nove serije i filmovi, a Pickbox je u svojoj prvoj godini imao čak 19 premijera, poput Kuće od karata (House of Cards), Državne tajnice (Madam Secretary), CSI Cybera, Siročadi (Orphan Black), Sjemena života (Extant), Doktora za seks (Masters of Sex.) Nove serije, ekskluzivno za Hrvatsku, na Pickbox dolaze 24 sata nakon američke premijere s profesionalnim prijevodom", poručuju iz Pickboxa.

Sličnosti Pickboxa i Netflixa prema Pickboxu:

- SVOD (streaming video on demand) – oboje su usluge za gledanja sadržaja preko streaminga

- gledanje sadržaja bilo gdje i bilo kada

- legalno gledanje serija i filmova preko interneta

- nemaju ugovornu obavezu

- širenje kulture maratonskog gledanja serija

Razlike Pickboxa i Netflixa prema Pickboxu:

- Pickbox i Netflix imaju različit sadržaj

- Pickbox distribuira sadržaj 7 najvećih svjetskih studija (Sony, MGM, CBS, Showtime, BBC, ABC, ITV, Disney), a gledatelji Pickboxa putem društvenih mreža i korisničke podrške sudjeluju u biranju novih serija i filmova

- Netflix teži serijama svoje produkcije, poput Orange is the New Black, Narcos, Jessica Jones

- Pickbox ima dostupne sve sezone serija, poput Crne liste (Blacklist), Pod kupolom (Under the Dome)…

- Osnovni paket Pickboxa jeftiniji je od osnovnog paketa Netflixa; osnovni Pickbox paket stoji 38 kn, osnovni Netflix paket stoji 7,99 eura 

- Pickbox ima prijevode profesionalnih prevoditelja na hrvatski, Netflix nema prijevod

- Dio Disneyjevih crtića na Pickboxu je sinkroniziran

- U osnovnom paketu Pickbox se može gledati na 2 uređaja, Netflix na 1 uređaju

- Netflix je dostupan samo preko interneta, dok je Pickbox dostupan i preko Hrvatskog telekoma u MAX tv videoteci

- Pickbox je u svojoj prvoj godini prikazivao Kuću od karata, prvu seriju Netflixove produkcije, koja se ne može gledati na Netflixu u Hrvatskoj

>> Dolazak Netflixa koristan za razvoj tržišta elektroničkih komunikacija

Ključne riječi

Komentara 5

EA
ex_animo
02:10 15.01.2016.

lol, kao ne strahuju, a platili da ih izreklamirate.

Avatar ivan5456
ivan5456
03:04 15.01.2016.

fora su ovi plaćeni članci.. Netflix je zakon.

AB
ankl_beni
06:08 15.01.2016.

od tog oboje bolji je android box za tv, te aplikacija kodi na kojoj se mogu naci svi zivi i nezivi filmovi, serije i ostali SVOD i + naravno svi prijevodi! živio KODI živio PAJRT BEJ!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije