Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI MOĆNI MOBITELI

Ovo su novi Samsung Galaxy Note 20 Ultra i Galaxy Z Fold2

Samsung Galaxy S20 Ultra i Galaxy Z Fold2
Foto: Samsung
1/20
05.08.2020.
u 16:57

Samsung je na svojoj prvoj velikoj online prezentaciji svijetu predstavio nove mobitele, tablete, pametni sat i slušalice

Korona nije zaustavila Samsung da svijetu predstavi svoje nove najmoćnije mobitele i druge uređaje. Korejski div upravo održava virtualnu prezentaciju Galaxy Unpacked koju emitira iz matične zemlje, a ne iz New Yorka koji je obično bio redovna Samsungova postaja u kolovozu. 

Predstavljena je nova Note serija: Galaxy Note20 i Galaxy Note 20 Ultra i nova generacija Samsungovih pametnih telefona s preklopnim ekranom Galaxy Z Fold2. Prilika je iskorištena i za promociju novih tableta Galaxy Tab S7 i S7+, novog pametnog sata Galaxy Watch3 te novih Samsungovih bežičnih slušalica Galaxy Buds Live. 

Foto: Samsung

Uz Galaxy Note20 seriju dolaze i nova još bolja S Pen olovka i aplikacija Samsung Notes. 

Najveće zvijezde ovog prvog velikog Samsungovog online događaja zasigurno su Note 20 Ultra i novi Z Fold2. 

Foto: Samsung

Galaxy Note uređaji oduvijek su poznati kao pametni telefoni jakih performansi, a to se nastavlja i s Galaxy Note20 Ultra i Galaxy Note20 koje pokreću novi brzi 7nm procesori.  

Po prvi puta u Note seriji, Galaxy Note20 Ultra (dijagonala ekrana je 6,9 inča) dolazi s AMOLED 2X zaslonom do sad i brzinom osvježavanja od 120 Hz, što je Samsung uveo u i svoju Galaxy S20 Ultra seriju u prvom dijelu godine. Kamera može snimati 8K video. 

Ultra ima zaslon od 6,9 inča, a Note 20 od 6,7 inča. Za razliku od S20 serije, gdje je samo Ultra model imao veliki "svemirski zum", sada oba modela Notea dolaze sa "Space zoom" potpisom. Jedino je nešto kvalitetniji ipak na skupljem Ultra modelu (5x optičku u odnosu na 3x).

U kombinaciji jakih stražnjih kamera je i širokokutni foto senzor od 108 megapiksela (na Ultri), odnosno od telefoto senzor od 64 megapiksela (na Note 20). 

Sklop kamera na Note 20 Ultra:

Foto: Samsung

Uz pomoć Pro Video načina rada s naprednim fokusom, zvukom, izlaganjem, osvjetljenjem i zumiranjem, korisnici mogu snimati 120 kadrova u sekundi koristeći FHD opciju i odrediti brzinu povećavanja za stvaranje videozapisa holivudske kvalitete. Dodatno, korisnici mogu prilagođavati mikrofonsko snimanje usmjeravanjem na scene koje želite da su zvučno prodornije. 

Nova baterija ima mogućnost superbrzog punjenja (50% u  pola sata). Obzirom na blještave zaslone oba modela zahtjevaju i baterije velikih kapaciteta, Ultra ima baterija kapaciteta od obećavajućih 4.500 mAh-a, a Note 20 od 4.300 mAh-a. 

Treća generacija preklopnog ekrana

Foto: Samsung

Samsung je nastavio svoju seriju mobitela s preklopnim ekranom. Nakon Galaxy Folda i Z Flipa stigao je Z Fold2. u stvaranju uređaja budućnosti predstavljanjem najnovijeg preklopnog telefona – Galaxy Z Fold2. Dolazi s dva Infinity-O zaslona čistog i oštrog prikaza. S vanjskim ekranom od 6.2-inča i velikim unutarnjim ekranom od 7.6 inča. 

I Note 20 Ultra i Z Fold2 će stići i u Hrvatsku, no zasad još nije poznat datum dolaska, niti koja će im biti cijena u Hrvatskoj.

Hrvatska čeka službene cijene i datum dolaska

Na nekim stranim tržištima obajvljena je cijena od 1.000 američkih dolara za Note 20, i 1.300 dolara za Note 20 Ultra. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije