Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analizirao primanja

Ovo je zanimanje u kojem plaće rastu svake godine, a trenutno iznose 10.000 kuna

kune
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
17.09.2019.
u 14:38

Prošle je godine to bilo oko 8500 kuna, što znači da je samo godinu dana kasnije, za jednaku razinu znanja i iskustva, moguće zaraditi 1500 kuna više, tvrdi Tomislav Grubišić, direktor IT tvrtke Bornfight

Programeri su prošle godine u prosjeku zarađivali 10.000 kuna neto mjesečno, a plaća im je u odnosu na prošlu godinu skočila za 1.500 kuna.

Zaključio je to u svom istraživanju Tomislav Grubišić, direktor IT tvrtke Bornfight koji je napravio analizu plaća programera u Hrvatskoj.

–  Po mojoj procjeni i analizi, u Hrvatskoj ima 10.000 ljudi koji se bave programiranjem, pa ova analiza koja obuhvaća 30% njih može dati dosta realnu sliku situacije s plaćama. Ovogodišnja (trenutna) prosječna netto plaća programera u Hrvatskoj je gotovo 10.000 kuna, a ostvaruje se kad osoba ima u prosjeku 4 godine iskustva. Prošle je godine to bilo oko 8500 kuna, što znači da je samo godinu dana kasnije, za jednaku razinu znanja i iskustva, moguće zaraditi 1500 kuna više – objavio je on na Facebooku.

– S obzirom na to da kontinuirano zapošljavamo programere u Bornfightu i Mediatoolkitu, ne mogu reći da me taj podatak iznenađuje, ali moram priznati da sam poprilično ponosan (da, ponosan sam jer ta struka toliko vrijedi) da je moguće toliko zaraditi s toliko godina iskustva – dodao je.

Pojašnjava kako na tržištu dominiraju tehnologije .NET i Java te da u njima radi polovica svih programera, no da se plaća u svim tehnologijama kreće u prosjeku od 9.500 do 10.500 kuna.

– Median plaće iOS developera je skočio u nebo, za čak 40 % - gotovo da nema razlike između middle developera, seniora i leada – kaže Grubišić.

VIDEO Evo kolike su zapravo plaće po zanimanjima u Njemačkoj

Komentara 3

HA
Harman
16:03 17.09.2019.

Jake li place, pa svaki pizza majstor na moru ima od 10.000-12.000 kn!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije