Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOSTALGIJA

Ove gadgete i navike neće razumjeti klinci rođeni u 21. stoljeću

disc
Foto: Wikimedia Commons
1/7
05.05.2017.
u 19:45

Djeca rođena u 21. stoljeću ne znaju da smo samo nekoliko godina prije njihovog rođenja u potrazi za informacijama morali listati enciklopedije, serije i filmove smo posuđivali u videotekama, a s prijateljima smo se igrali razne društvene igre.

Danas kada živimo u doba prave informatičke revolucije, mnogi zaboravljaju kako nam je život izgledao prije samo 20 godina.

Djeca rođena u 21. stoljeću ne znaju da smo samo nekoliko godina prije njihovog rođenja u potrazi za informacijama morali listati enciklopedije, serije i filmove smo posuđivali u videotekama, a s prijateljima smo se igrali  razne društvene igre. Prisjetit ćemo se nekih od stvari koje su bile sastavni dio naših života:

1. Gleda vam se neki dobar film? Danas malo prosurfate po netu, pogledate preporuke i odete na bilo koji od streaming servisa. Nekad ste morali ići do najbliže videoteke, pitati videotekara za preporuku, te nakon gledanja filma obavezno premotati kasetu na početak I naravno, vratiti kasetu na vrijeme kako ne bi dobili kaznu.

Foto: Twitter

2. Idete na put i sluša vam se dobra glazba? Danas ubacite sate i sate glazbe na USB, a nekad ste omiljenu glazbu morali pržiti na diskove i nositi u ovakvim "fasciklama".

Foto: Twitter


3. idete na put u nepoznate krajeve? Danas upalite GPS koji vam govori kuda trebate ići. Prije ste morali razvući ogromnu kartu i pratiti po njoj.

Foto: Twitter


4. Danas na vašim mobitelima surfate netom, gledate TV programe i igrate igre sa zavidnom grafikom. Nekad smo kad bi nam bilo dosadno razvlačili zmiju.

Foto: Twitter


5. Želite predah na poslu? Danas surfate na netu ili visite na Facebooku. Nekad smo slagali pasijans.

Foto: Twitter

6. Danas možemo birati način komunikacije s prijateljima u inozemstvu - Viber, WhatsApp, Facebook, Skype... Nekad bismo sate provodili na MSN-u.

Foto: Twitter

7. Odigrali biste neku igru s prijateljima? Danas se nađete na nekoms erveru i ubijate neprijatelje ili odigrate partiju PES-a. Nekad smo se našli kod nekog i igrali "Država, selo, grad, rijeka..."

Foto: Twitter

Komentara 8

AR
aris2
20:02 05.05.2017.

autor ovog clanka je očito mlada osoba, pošto su mu CD-i stara tehnologija, očito nezna što je to kaseta. Komunikacija se odvijala pismima i telegramima(brzojavima ako je bilo hitno, a telefoniralo se s pošte ili govornice ili od rijetkih u seln koji bi imao telefon. I nije to bilo tako davno samo 20-tak godina

Avatar pendreck
pendreck
22:33 05.05.2017.

Prije nekoliko godine cepuknul se od AIDSa , a generacija prije od upale pluca, zubaru tkoje morao krepivao je od bolova kad su mu busili zubari, od trovanja krvi umiralo se... i da ne nabrajam. Sjetit e se toga kad odete drugi put k ljecniku

Avatar Drago2603
Drago2603
19:55 05.05.2017.

I dan danas su karte pouzdanije od GPS-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije