Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIRTUALNI TREZOR

Ova domaća aplikacija vašim najbližima šalje bitne informacije ako vam se dogodi nesreća

Marin Škufca i Danko Crnčević, začetnici What If aplikacije
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/4
01.04.2017.
u 13:21

Aplikacija je napravljena za iPhone, a Android verziju očekuju do kraja godine

Danko Crnčević i Marin Škufca, poslovni kolege, osmislili su aplikaciju What if koja je korisnicima pomalo bizarni saveznik u slučaju nesreća. Aplikacija funkcionira kao virtualni trezor najvažnijih, najdražih, najosjetljivijih informacija koje su važne našim najbližima, a šalju im se na mail ako nam se nešto dogodi.

– Kad sam prije četiri godine imao malo turbulentniji let, razmišljao sam što bi bilo da se avion sruši, i kako bi supruga vjerojatno bila izgubljena jer niz bitnih stvari samo ja obavljam. Krenuli smo od sebe i svog tempa života. Vrlo malo vremena je za podijeliti bitne informacije s bliskim ljudima. To mogu biti bankovni računi, podatak o posuđenom novcu, investicijama, ali i emotivne lijepe poruke, slike, objasnio je Škufca.

Za pomoć su se obratili timu koji im je tehnička podršku na radnom mjestu. Aplikacija je napravljena za iPhone, a Android verziju očekuju do kraja godine. U dizajnu su se fokusirali na jednostavnost - informacije (notebook) i osobe koje ih primaju (people). Svaka informacija može se dodijeliti i više osoba, a za svakog korisnika dodaje se mail i alternativni mail.

– Imamo i mogućnost gdje se postavlja period unutar kojeg se korisnik mora logirati da potvrdi da je sve u redu. Da se ne bi zaboravio logirati, aplikacija nakon određenog vremena šalje podsjetnik, a ako se korisnik ne logira, aplikacija šalje mailove, kaže Škufca. Autorima je, kažu, želja da korisnici kroz What if pokažu brigu za svoje bližnje, supružnika, djecu, roditelje, prijatelje i nakon svoje smrti, a prednost je da to mogu napraviti vrlo jednostavno i sigurno, bilo kad, bilo gdje i povoljno. Premda je riječ o neuobičajenu proizvodu na tržištu, ima zainteresiranih.

– Želimo imati dugotrajan proizvod na zadovoljstvo korisnika. Brojimo downloade i gledamo odakle su, aplikaciju su prihvatili korisnici širom svijeta, zaključuje Marin Škufca.

>> Nova domaća aplikacija za tarife isprobana više od tisuću puta

>> Domaća aplikacija za anonimne razgovore na Apple Storeu: 'U historyju sam dečku vidjela gay porniće...'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije