Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EON u Hrvatskoj

OTT usluge predstavljaju budućnost televizije

EON u Hrvatskoj
Foto: Shutterstock
1/3
30.07.2021.
u 09:18

Over the top (OTT) predstavlja usluge informacijskog društva isporučene putem otvorenog javnog Interneta, bez sudjelovanja više-sustavnog operatora u kontroli ili distribuciji sadržaja

OTT poznata je skraćenica koja se u digitalnom svijetu često koristi, a njeno puno značenje odnosi se na „over-the-top“ usluge koje predstavljaju medijske, komunikacijske i informacijske, te druge usluge koje se direktno nude i dostupne su gledateljima putem otvorenog interneta.

OTT se često, osim za glasovne i podatkovne usluge, koristi i za  OTT televiziju ili pretplatne audiovizualne Internet servise, odnosno  audiovizualne usluge koje nude pristup TV sadržaju uključujući filmove, serije, serijale i drugi audiovizualni sadržaj, bilo da se radi o vlastitom proizvedenom sadržaju, ili sadržaju prava na prijenos kojeg su pružatelji OTT usluge stekli od drugih proizvođača. Njihova ključna karakteristika i osnovna razlika od tradicionalnih načina distribucije sadržaja je u tome da gledateljima omogućavaju pristup sadržaju putem javnog interneta, na mjestu i u vrijeme kada to gledatelj želi i to neovisno o pružatelju internetske usluge, umjesto putem zatvorene privatne mreže kojoj se može pristupiti samo korištenjem opreme dane od samog distributera..

Za razliku od tradicionalnih načina distribucije sadržaja, ovim OTT platformama se osim putem set-top-box uređaja, može pristupiti također i putem bilo kojeg uređaja koji ima pristup internetu, kao što su osobna računala, tableti, pametni telefoni, te pametni televizori s internetskom vezom (Smart TV). Postoji mnogo platformi za „over-the-top“ usluge, a jedna od njih je napokon stigla u Hrvatsku.

OTT platforma za cijelu obitelj

Online televizija ili streaming televizija predstavlja najpopularniji oblik medijskog OTT sadržaja. Pristup sadržaju kontrolira distributer video zapisa, bilo putem aplikacije za mobilne uređaje odnosno Smart TV ili  korištenjem zasebnog set-top-box uređaja koji svaki televizijski uređaj pretvara u Smart TV, tako da mu, uz prijem televizijskog signala,  omogućava i pristup internetskim multimedijskim sadržajima. Kako je riječ o televiziji budućnosti, govori podatak kako je do sredine 2017. godine 58% američkih kućanstva pristupilo barem jednoj OTT TV distribucijskoj platformi.

Jedna od OTT distribucijskih platformi je EON, koji je ujedno vodeća OTT platforma jugoistočne Europe, a od 24.lipnja može se koristiti i u Hrvatskoj. Poznata je po svojoj bogatoj ponudi domaćih i međunarodnih programa, kao i nagrađivanom tehnologijom koja nudi vrhunsko iskustvo gledanja gdje god se korisnici nalazili, neovisno o pružatelju internetske usluge.

EON – mjesto gdje možete pronaći televizijski sadržaj za cijelu obitelj
Foto: Telemach Hrvatska

Predstavljanje platforme EON u Hrvatskoj znači da su sportski kanal Sport Klub te vodeći regionalni kanal i podružnica CNN-A, N1, dostupni gledateljima u cijeloj zemlji, zajedno s portfeljima kanala Discovery, uključujući i Eurosport. Sve to dolazi uz više od 19.000 videonaslova u Video klubu koji su odmah dostupni na EON platformi, što znači da svaki član obitelj može pronaći nešto za sebe. Uz desktop i mobilnu verziju aplikacije, EON je dostupan i putem aplikacije za Smart TV, te korištenjem EON Smart Boxa putem kojeg svaki televizijski uređaj postaje Smart TV. EON  omogućuje sportski način gledanja programa sa statistikom događaja i personaliziranim profilima, uključujući i dječji način gledanja te postavke osobnih preporuka.

EON je razvio United Cloud, inovacijski centar United Grupe, vodećeg pružatelja telekomunikacijskih i medijskih usluga u jugoistočnoj Europi. Djelujući u osam zemalja, United Grupa ima približno 11 milijuna korisnika i više od 14 tisuća zaposlenika te najširu pokrivenost mrežom u regiji gdje korisnicima nudi najatraktivniji izbor TV sadržaja iz cijelog svijeta.

Solford Alpine, članica United Grupe, je društvo koje distribuira EON na međunarodnoj razini. „Iznimno smo sretni što smo u sklopu svoje paneuropske aktivacije pokrenuli EON u Hrvatskoj'', izjavio je  izvršni direktor, Nikola Francetić. Naime već postoji mnogo pretplatnika koji koriste EON diljem svijeta putem naše globalne distribucije i drago nam je što smo ga učinili dostupnim i gledateljima u Hrvatskoj”.

Tako se EON može pohvaliti jednim od najbogatijih dostupnih kataloga filmova i serija te mogućnošću gledanja više od 160 televizijskih do sedam dana unatrag. Od toga, preko 80 kanala je u HD rezoluciji koje korisnici mogu gledati bilo kad i bilo gdje. To ga čini jednostavnim za korištenje uz istodobno nevjerojatno iskustvo gledanja.

Najbolje korisničko iskustvo

Pružatelj EON-a je austrijska tvrtka Solford Alpine GmbH, s kojom je Telemach Hrvatska sklopio ugovor o partnerstvu zahvaljujući kojem se korisnici i u Hrvatskoj mogu pretplatiti na EON OTT platformu putem internetske stranice (www.eon.tv) ili prodajnih kanala Telemach Hrvatska kao trgovinskog zastupnika, i to na ovlaštenim prodajnim mjestima Telemach Hrvatska i njegovih prodajnih partnera ili telefonskim pozivom na broj korisničke podrške.

Postanite korisnik vodeće OTT platforme EON
Foto: Telemach Hrvatska

“Ponosni smo što smo partneri s društvom Solford Alpine, koja nam je omogućila dovođenje EON-a u Hrvatsku. Ovo je još jedan korak naprijed za Telemach Hrvatska i dokaz kako naša transformacija pomaže da bolje služimo korisnicima. Pozivamo sve da posjete ovlaštena prodajna mjesta Telemach Hrvatska diljem zemlje kako bi uživo doznali sve što EON nudi”, rekao je izvršni direktor Telemacha Hrvatska Adrian Ježina.

Također je nadodao: “Od ulaganja u izgradnju vrhunske 10 Giga optičke mreže i modernizaciju naše mobilne mreže do predstavljanja novog uzbudljivog brenda, novih trgovina i dovođenja EON -a u Hrvatsku, Telemach Hrvatska se zalaže za pružanje inovativnih proizvoda i usluga nevjerojatnog sadržaja i najboljeg korisničkog iskustva“.

Tako svaki korisnik može odabrati jedan od triju ponuđenih paketa, ovisno o tome koji najbolje odgovara budžetu i potrebama korisnika. Posebna promotivna pogodnost omogućuje svim korisnicima da isprobaju EON besplatno, odnosno bez naknade tijekom prvih 30 dana korištenja ako odaberu plaćanje unaprijed bankovnom karticom ili uz naknadu od samo 1 kune za prvo obračunsko razdoblje za sve korisnike koji ugovore pretplatu uz odabir plaćanja putem mjesečnog računa.

Uz Telemach Hrvatska, zakoračite u budućnost televizije koja nudi „over-the-top“ usluge s kojima će gledanje video sadržaja dobiti potpuno novu dimenziju.

Sadržaj nastao u suradnji s Telemachom Hrvatska.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije