Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove studije

Otkriven još jedan simptom koronavirusa, a razlikovao se od pacijenta do pacijenta

Koronavirus u svijetu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
01.11.2020.
u 07:50

Neki su imali crvene mrlje, a kod nekih je izgledao poput vodenih kozica

Covid-19 kod pacijenata izaziva suhi kašalj, grlobolju, temperaturu i slabost, a neki sekundarni simptomi su konjunktivitis, glavobolja i gubitak mirisa i okusa. No, otkriven je još jedan simptom koji upućuje na koronavirus.

Iako je riječ o bolesti dišnog sustava, kod nekih pacijenata se pojavio i osip na koži. Nekoliko studija koje su provedene upravo osip na koži vezuju uz Covid-19. Prema studiji koju su proveli dermatolozi u Lombardiji u Italiji, 18 od 88 pacijenata s koronavirusom, koje su pregledali u bolnici, razvili su osip nakon zaraze virusom. King's College u Londonu također je jasno naznačila osip na koži kao glavni simptom koronavirusa.

Video: Dragan Primorac objasnio načine testiranja na koronavirus: 'To je preduvjet za dobivanje realnih brojeva inficiranih'

Osip se razlikovao od pacijenta do pacijenta. Neki su imali crvene mrlje, a kod nekih je izgledao poput vodenih kozica. Upravo zato što se osip razlikuje kod pacijenata, teško je jednim pregledom utvrditi je li riječ o koronavirusu ili je osip posljedica nečega drugog, piše E-Times

Ključne riječi

Komentara 12

PO
poluprovokator
08:51 01.11.2020.

Zavrsis u bolnici, obitelj ti ne dolazi u posjet i ne donosi cisto rublje, nemas se di tusirati i hop- eto osipa.

DH
dalibor.hren
08:16 01.11.2020.

Nemojte nas više maltretirati!

ČE
Čedolovac
08:00 01.11.2020.

Smiju vam se ljudi..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije