Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove podjele

Osnivač Electronic Artsa: Kad se kupuje tehnologija, žene imaju glavnu riječ u kućanstvu

Ilustracija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
31.10.2013.
u 17:41

Hawkins je objasnio kako tradicionalna podjela prema kojoj žene kupuju bijelu (kuhinjske aparate), a muškarci crnu tehniku (tehnološki uređaji) više ne postoji

Kad je riječ o kupovini tehnologije, žene definitivno imaju vodeću ulogu u kućanstvima, a igre su sljedeće na redu, smatra Trip Hawkins, osnivač tvrtke Electronic Arts koji je gostovao na GamesBeat konferenciji ovog tjedna.

- Po prvi puta u povijesti, žene su preuzele kupovinu tehnologije za svoje obitelji, kaže Hawkins.

Osnivač tvrtki EA i Digital Chocolate, trenutno vodi londonsku tvrtku 'If You Can' specijaliziranu za razvoj edukativnih igara za mobilne uređaje, javlja gamespot.com

Hawkins je objasnio kako tradicionalna podjela prema kojoj žene kupuju bijelu (kuhinjske aparate), a muškarci crnu tehniku (tehnološki uređaji) više ne postoji.

Ovo je velika sociološko-kulturna promjena koja će otvoriti na desetke novih tržišta čiji su glavni konzumenti žene i djeca, kaže Hawkins koji smatra kako bi se izdavači dječjih igara trebali oglašavati na blogovima koje pišu mlade majke.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije