Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeste li je primili?

Oprez! Ova poruka ruši WhatsApp i cijeli smartphone!

WhatsApp
Foto: DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL
09.05.2018.
u 10:04

Zasad su identificirane barem dvije vrste ove "poruke-bombe"

Nova zloćudna poruka širi se WhatsAppom i može prouzročiti pad te aplikacije, ali i cijelog mobitela.

Kako piše Digital Trends, ove poruke sadrže skrivene simbole između razmaka, a ako stisnete na dio teksta, aplikacije će te simbole "raširiti", zbog čega se aplikacija može preopteretiti ili čak srušiti cijeli vaš operativni sustav.

Zasad su identificirane barem dvije vrste ove "poruke-bombe". Jedna ima crnu točku koja doslovno upozorava primatelje što će se dogoditi ako je stisnu. U drugoj piše "To je vrlo zanimljivo" uz emoji nasmijanog lica.

WhatsApp još nije izdao priopćenje o ovom virusu, ali se očekuje da će uskoro popraviti kvar. U međuvremenu treba biti oprezan. Korisnici su izvijestili kako ova poruka može srušiti verzije WhatsAppa i za Android i za iOS, ali rušenje cijelih uređaja zasad se dogodilo samo kod Androida.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar nekakav
nekakav
12:43 09.05.2018.

baš sam mobitel od kolegice stavio na stol, i nije se srušio... znači, fake news, click bait.... :)

RO
Rosstin
10:37 09.05.2018.

ne koristi glupu aplikaciju, bas me briga

MO
modovisisajteMaraschino
11:16 09.05.2018.

srećom ne koristim smeće od androida i iOS-a pa sam siguran...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije