Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGRANIČENJA U KINI

Stat će na kraj onome s čime se mnogi roditelji danas bore, tehnološke tvrtke na koljenima

videoigre
Pixabay
30.08.2021.
u 21:37

Maloljetnici će videoigrice smjeti igrati samo petkom, vikendima i na državne blagdane i to u vremenu od 20 do 21 sat, a zakon na snagu stupa od 1. rujna.

Kina planira ograničiti djeci igranje videoigara na najviše tri sata tjedno zbog čega je tamošnja gaming industrija na koljenima.

Maloljetnici će videoigre smjeti igrati samo petkom, vikendima i na državne blagdane i to u vremenu od 20 do 21 sat, a zakon na snagu stupa od 1. rujna.

Riječ je o još strožim mjerama nakon što je 2019. godine uvedeno da maloljetnici smiju igrati videoigre najviše sat i pol vremena dnevno, odnosno tri sata na državne praznike.

Ova odluka bit će težak udar za tehnološki sektor, posebno za tvrtku Tencent koja je nedavno optužena da je djeci prodavala 'duhovni opijum' te je njezina vrijednost zbog toga drastično pala, piše Daily Mail.  

Ranije ovog mjeseca iz tvrtke Tencent rekli su da će ograničiti vrijeme igranja za maloljetnike na sat dnevno i dva sata tijekom praznika, a djeci mlađoj od 12 godina zabraniti kupnju u igri.

Tvrtka je izdala ograničenja nekoliko sati nakon što su novine povezane s državom kritizirale industriju igara i nazvale igre 'duhovnim opijumom'.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
Oblivion
11:23 01.09.2021.

A još da napišete na koji način to namjeravaju kontrolirati???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije