Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INVESTICIJA IZ SILICIJSKE DOLINE

Novi uspjeh: Photomath dobio investiciju od 23 milijuna dolara iz serije B

Damir Sabol, Photomath
Foto: Krume Ivanovski.
1/7
18.02.2021.
u 11:40

Aplikacija Photomath dosegla je više od 220 milijuna preuzimanja. Zaposlit će još 100 djelatnika i uložiti u razvoj umjetne inteligencije i strojnog učenja

Photomath, tvorac istoimene aplikacije za učenje matematike u svijetu s više od 220 milijuna preuzimanja, dobio je 23 milijuna dolara za financiranje investicija iz serije B, koju je osigurao fond iz Silicijske doline Menlo Venturesa, uz sudjelovanje GSV Venturesa, Learn Capitala, Cherubic Venturesa i Goodwater Capitala. 

Foto: Krume Ivanovski.

Ne otkrivamo točno valuaciju tvrtke, kazao je Damir Sabol, prvi čovjek Photomatha, i dodao kako im jako dobro ide, ali još nisu postali dolarski unicorn te da imaju još mnogo toga napraviti da dođu do te točke. Glavni cilj im je, tvrdi Sabol, razvijati najbolji proizvod na tržištu koje je veliko, što znači da potencijal svakako postoji. 

Photomath će novu investiciju uložiti u povećanje broja zaposlenika, razvoj umjetne inteligencije i strojnog učenja te skaliranje razvoja proizvoda i marketinga.

– Impresionirani smo Damirom kao osnivačem još jedne uspješne tvrtke i njegovim opsežnim znanjem u području strojnog učenja i mobilnih tehnologija. Kad se suočio s izazovom da svojim sinovima pomogne u domaćoj zadaći iz matematike, iskoristio je svoje iskustvo i stručnost da stvori Photomath i riješi problem – rekao je JP Sanday, partner u Menlo Venturesu.

– Photomath transformira način učenja matematike te pomaže u svladavanju zapreka povezanih s instrukcijama i učenjem na daljinu. Mnogi roditelji ne mogu svojoj djeci pomoći u matematici, a pandemija i učenje na daljinu stvorili su dodatne izazove za djecu i roditelje. Jasne su razlike između obitelji koje si mogu priuštiti instrukcije i onih koje to ne mogu, a djeca slabije stojećih obitelji sve više zaostaju s gradivom – rekao je Damir Sabol, izvršni direktor i osnivač tvrtke Photomath

Uz ovu najnoviju investiciju Photomath će nastaviti graditi prijeko potreban most između virtualnog učenja i interaktivnog pristupa rješavanju zadataka kako bi svi učenici imali jednaku priliku.

Foto: PhotoMath

Photomath nadopunjuje poduku nastavnika i učenje na daljinu, a milijuni profesora koriste ga kao alat za poboljšanje cjelokupnog iskustva učenja. Od država, po broju korisnika prvi je SAD, druga je Rusija, pa Filipini, Indonezija, Brazil, Italija...

Mnogi profesori i stručnjaci iz područja matematike u Photomathu rade na razvoju metodologije za rješavanje složenih matematičkih koncepata, čime se osigurava točnost matematičkih rješenja. Photomath Plus, premium verzija aplikacije Photomath, uključuje i značajke poput animiranih instrukcija i ilustracija koje nadilaze tradicionalne metode poučavanja oživljavanjem svakog koraka u rješavanju matematičkog zadatka.

S ovom zadnjom investicijom od 23 milijuna dolara u nekoliko navrata uloženo je ukupno 40 milijuna dolara u Photomath. Time se postotno smanjuju udjeli suosnivača iako tim udjelima višestruko raste vrijednost, a solidan dio udjela drže i zaposlenici kojima je također omogućeno sudjelovanje u vlasništvu.

U Photomathu je trenutačno zaposleno stotinjak ljudi, s tim da je desetak njih u Silicijskoj dolini, dok su svi ostali u Hrvatskoj. U ovoj godini, kako je kazao Sabol, planiraju stopostotni rast zapošljavanja. Iako je tržište kvalitetnih stručnjaka ne samo u Hrvatskoj već i u svijetu relativno oskudno, u Photomathu vjeruju da s obzirom na uvjete koje nude, ali i vrstu posla, motivacije neće nedostajati. 

Komentara 1

MA
maklin
12:20 18.02.2021.

Bravo! Odlično! Super!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije