Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mobiteli

Novi pametni telefoni iz radionice tajvanskog HTC-a

'HTCDesire_nnn_pos_210910'
Foto: ''
1/3
22.09.2010.
u 15:30

Ukradu li vam mobitel, preko stranice HTCSense.com jednim klikom brišu se svi podaci s aparata

London je proteklog tjedna bio pravo bojište dvaju velikih konkurenata na tržištu pametnih telefona. Svoje novitete predstavili su tajvanski proizvođač mobitela HTC te finska Nokija. Finci se trude svojom ponudom zadržati mjesto broj jedan unatoč recesiji, dok HTC, koji je dostigao četvrtu poziciju na globalnom tržištu pametnih telefona, pokušava uloviti i preskočiti konkurente BlackBerry i Apple. Ne krijući svoju ambiciju, šefovi HTC-a tvrde da žele biti broj jedan na tržištu mobitela.

Istina, recesija je možda usporila ukupnu prodaju mobitela, no upravo segment pametnih telefona nezadrživo raste i pridonosi sve većim ukupnim prihodima proizvođača. No korisnici su istodobno postali sve izbirljiviji, jer kad se već odluče na investiciju u skuplji, pametni telefon, onda i biraju.

Prepametni telefoni

A da se oni na prvoj poziciji ne smiju opustiti dokazuje i akcija uoči samog predstavljanja noviteta iz HTC-a. Naime, ispred londonskog Old Billingsgate Marketa, gdje je održana prezentacija, Nokija je prva dočekala velik broj novinara i ostalih partnera koji su se uputili na predstavljanje. Mladići i djevojke s crvenim balonima s reklamama Nokije preplavili su ulaz. Jer gotovo u isto vrijeme HTC je predstavljao svoje, a na Nokia Worldu predstavljeni su noviteti finskog proizvođača.

No, što je zapravo novo, u kojem smjeru idu smartphonei? HTC je predstavio dva nova nasljednika HTC Desirea – HTC Desire HD i HTC Desire Z – koji rade na operacijskom sustavu Android. Riječ je o poboljšanim Desireima koji su intuitivniji i s više funkcionalnosti koje dolaze u samom mobitelu i ne mora ih se 'skidati' iz aplikacijskih trgovina. Primjerice, prebacivanje brojeva sa 'starog' telefona, bilo da je riječ o iPhoneu, Blackberryju ili Nokiji, jednostavnije je jer HTC-i imaju ugrađenu sinkronizaciju. Desire Z, pak, koji ima i tipkovnicu, dizajnerski je uređen da i oni s debljim prstima lakše upravljaju tipkama... Ono što su posebno istaknuli jesu navigacijske karte, koje su dorađene te se prilagođavaju korisniku u smislu da više ne treba okretati mobitel pogađajući stranu svijeta ne bi li se odredio pravi smjer, već to mobitel čini sam, ovisno o položaju korisnika.

Podaci u cloudu

Osim samih mobitela, HTC je predstavio i sučelje HTC Sense te web stranicu HTCsense.com. Nakon registracije na HTCSense.com, svi podaci ostaju sačuvani u takozvanom cloudu. Izbrišu li se poruke s uređaja, ostat će pohranjene na webu. Propušteni pozivi također će biti zabilježeni. Ostavite li mobitel kod kuće, pristup webu pokazat će tko vas je zvao i tko vam šalje poruke. Zametnete li ga, pritiskom na tipku 'zovi' na kompjutoru mobitel će zazvoniti i moći ćete ga pronaći. Izgubite li ga ili vam ga ukradu, upravo preko stranice HTCSense.com možete ga "uništiti". Jednim klikom svi se podaci brišu s mobitela, no ostaju u cloudu i poslije se mogu prenijeti na novi mobitel.

 

 

Ključne riječi
HTC

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije