Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAPANSKI VLAKOVI

Novi japanski vlak je doveo udobnost dnevne sobe na tračnice

Foto: Activeman2000/wikimedia commons
1/5
13.09.2019.
u 14:53

Željeznička kompanija Seibu željeznice, je službeno u promet pustila nove vlakove čiji je unutrašnji dekor napravljen da bude udoban poput dnevne sobe i da putovanje bude ugodno i opuštajuće.

U Japanu je nedavno u promet pušten novi vlak Seibu 001 serije (isto poznate kao Laview). Ovaj vlak je projektirao Pritzkerom nagrađeni arhitekt Kazuyo Sejima. Vlak ima sjajnu srebrnu vanjštinu kako bi se uklopio u okoliš i velike zakrivljene prozore da bi putnici imali panoramski pogled dok putuju. 

No najzanimljiviji dio ovog vlaka je da je unutrašnjost napravljena da ostavlja dojam dnevne sobe s udobnim žutim foteljama koje imaju podesiv naslon za glavu i ugodnom rasvjetom koja se mijenja tijekom dana kako bi stvorila opuštajući ugođaj piše CNN.

-Vlak kreće iz grada, kroz Chichibu planine I mislio sam da bi vlak trebao odgovarati svojem okolišu mi stopiti se s njim na nenametljiv način. Isto htio sam napraviti vlak u kojem se putnici mogu opustiti i uživati u vožnji u ambijentu dnevne sobe-  rekao je Sejima.

Briga za detalje na Seibu 001 liniji je toliko velika da je aluminijska boja koju koriste posebno napravljena samo za njih.

Vlak ima 8 vagona i 422 sjedala i kreće se prosječnom brzinom od  120 kilometara na sat.

Vlak je napravljen kako bi pokazao smjer u kojem će Seibu željeznice nastaviti u budućnosti i plan je zamijeniti sve vlakove na njihovim linijama novim Seibu 001 vlakovima do kraja godine.

Komentara 1

BS
@bserver
16:08 13.09.2019.

"Vlak ima 8 vagona i 422 sjedala i kreće se prosječnom brzinom od 12 kilometara na sat."?!?!?! Hura za novinara!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije