Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GADGETI

Kinezi objavili novi povoljni mobitel Huawei P smart

Foto: Huawei
1/4
04.02.2019.
u 12:26

Prošireno je područje samog zaslona, omogućeno 6,21 inčnim zaslonom omjera stranica 19,5:9, nazvanim Dewdrop

Huawei je predstavio novi mobitel - P smart 2019 s proširenim zaslonom i osmojezgrenim Kirin 710 čipsetom. Uređaj dolazi sa 64 GB interne memorije te baterijom kapaciteta 3400 mAh. 

Baterija bi trebala omogućizi cjelodnevno korištenje, a Huawei tvrdi da će izdržati do 10 sati internetskog pretraživanja na 4G mrežama, do 18 sati kontinuirane reprodukcije video sadržaja i do 96 sati kontinuirane reprodukcije glazbe.

P smart donosi napredni sustav upravljanja baterijom koji u pozadini primjenjuje nekoliko procesa namijenjenih njenom produljenju, uključujući gašenje minimiziranih aplikacija.

Flagship dizajn zaslona

Uspoređujući novi P smart s njegovim prethodnikom, korisnici će odmah prepoznati prošireno područje samog zaslona, omogućeno 6,21 inčnim zaslonom omjera stranica 19,5:9, nazvanim Dewdrop. Osim fizički većeg zaslona, novi je Huaweijev uređaj zamijenio gornji rub s nenametljivim usjekom u obliku bisera u kojem je smještena prednja kamera, a u potpunosti je uklonjen i donji rub zaslona.

Mobitel dolazi s Eye Comfort funkcijom certificiranim od TÜV Rheinland-a koji efikasno filtrira plavo svjetlo te ublažava njegovo djelovanje koje uzrokuje zamor očiju tijekom dugotrajnog korištenja uređaja. 

 Sprijeda je u dewdrop usjek ugrađena 8 MP širokokutna (f/2.0) selfie kamera. Portretni način rada omogućava korisnicima da s lakoćom primijene efekte za poljepšavanje kroz virtualno prepoznavanje lica. Prednja kamera također prepoznaje i optimizira osam kategorija najčešćih selfie pozadina kako bi korisnici mogli s lakoćom snimiti fotografije koje će željeti postaviti na svoje društvene mreže.

Dvostruka AI kamera sastoji se od glavne 13 MP kamere te sekundarne 2 MP kamere. Glavna kamera opremljena je sa f/1.8 lećom s virtualnim otvorom od f/0.95-16, dok sekundarna kamera prikuplja dodatne informacije za dubinsku segmentaciju i kreiranje bokeh efekata.

AI radi u pozadini kako bi inteligentno prepoznao preko 500 različitih scena i na temelju njih optimizirao postavke.

P smart opremljen je novim Kirin 710 čipsetom proizvedenom u 12nm tehnološkom procesu, a radni takt mu iznosi 2,2 GHz. 

S uređajem dolazi i predinstalirani EMUI 9.0, najnovije Huaweijevo korisničko sučelje temeljeno na Android 9 Pie operativnom sustavu. 

Uređaj je predstavljen u tri boje, Midnight Black, Sapphire Blue i Aurora Blue. Huawei P smart 2019 dostupan je kod operatera i u slobodnoj prodaji po preporučenoj prodajnoj cijeni od 1799 HRK.

>>Pogledajte video: Huawei Mate20 Pro

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije