Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Voice over WiFi

Nova usluga HT-a omogućuje razgovore putem WiFi-a

VoWiFi
24.07.2018.
u 15:49

Nova usluga nadogradnja je lani predstavljene VoLTE usluge (glasovni pozivi preko 4G (LTE) mreže).

Hrvatski telekom (HT) je u utorak izvijestio da je uveo novu uslugu - Voice over WiFi (VoWiFi), koja korisniku omogućuje govornu komunikaciju preko bilo koje WiFi pristupne točke na koju je prijavljen.

Nova usluga, kako se navodi u priopćenju, nadogradnja je lani predstavljene VoLTE usluge (glasovni pozivi preko 4G (LTE) mreže).

Riječ je o tehnologiji koja korisniku omogućuje govornu komunikaciju preko bilo koje WiFi pristupne točke na koju je korisnik prijavljen bez unošenja dodatnog korisničkog imena i lozinke. Da bi se služio uslugom Voice over WiFi korisnik ne mora instalirati dodatne aplikacije niti se registrirati, dovoljna je prijava na dostupnu WiFi mrežu, no mora imati aktivnu VoLTE uslugu, napominju iz HT-a.

VoWiFi
1/22

Pozivanje će sada biti omogućeno i putem raspoloživih WiFi mreža u slučajevima nedostupnosti mobilne mreže, npr. u garažama, podrumima ili shopping centrima.

U svim tim situacijama korisnik će moći razgovarati koristeći raspoloživu WiFi mrežu. Uređaj će prebaciti korisnika, ukoliko je spojio uređaj na dostupnu WiFi mrežu u situacijama kada mobilna mreža ne bude dostupna ili je zagušena.

Ovaj koncept vrijedi za pozive u Hrvatskoj, a u promotivnom razdoblju do 16. srpnja 2019. godine i u inozemstvu, ističu iz HT-a. 

Aktivacija i korištenje glasovne usluge putem WiFi-a je bez dodatne naknade, a preduvjet za njeno korištenje je uređaj koji podržava uslugu i odgovarajuću verziju softvera.

Korištenje glasovne usluge putem VoWiFi-a neće dodatno trošiti podatkovni promet iz mobilne tarife korisnika, a obračunavat će se kao i svi ostali pozivi prema tarifnom modelu korisnika, ističu iz HT-a.

Napominju i kako je usluga komercijalno dostupna od 16. srpnja.

Komentara 1

VI
virtual1
23:07 24.07.2018.

cigani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije