Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI REMAKE

Nokia vraća legendarni Matrix mobitel

Foto: Nokia
1/6
25.02.2018.
u 17:52

U dvije žive boje na izbor, tradicionalnoj crnoj i banana žutoj, Nokia 8110 bit će dostupna od svibnja uz preporučenu cijenu od 79 eura bez poreza i dodatnih davanja

Lani je slavni mobitel Nokia 3310 bio jedna od glavnih priča na velikom godišnjem sajmu Mobile World Congress u Barceloni. Tvrtka HMD Global upravo je na MWC-u lansirala obnovljeno izdanje nekoć najpopularnijeg mobitela na svijetu, a nostalgični korisnici s velikim zanimanjem su ispratili predstavljanje obnovljene 3310-ice. 

Možda je upravo to bio vjetar u leđa brenda Nokije koja je lani zabilježila odlične rezultate s gotovo 70 milijuna prodanih mobitela (svi modeli zbrojeni). 

Sličan scenarij odvija se i ove godine jer je danas u Barceloni Nokia objavila remake legendarnog modela Nokia 8110 - poznatijim po slavnom nadimku Matrix mobitel. Iznimno popularni SF film iz 1999. godine proslavio je taj model s kliznim poklopcem. 

Za nostalgičare: Povratak telefona Nokia 8110

Foto: Nokia

Legendarna Nokia 8110 vraća se u 4G izdanju sa zaobljenim kliznim dizajnom i dat će vam priliku da se isključite, zabavite i opustite, znajući da su sve vama najbitnije značajke pametnog telefona tu za vas kad vam zatrebaju.

S poznatim i jednostavnim sučeljem, koristi intuitivnu taktilnu mehaniku, s kliznim potezom za prihvaćanje i završavanje poziva, te se vrti oko svoje osi - što može stvoriti ovisnost. Nokia 8110 dolazi u izradi koju od Nokia telefona i očekujete - donosi izdržljivost i pouzdanost kao standard. Nokia 8110 omogućava kristalno čiste VoLTE pozive i savršen je izbor za svakoga tko želi kultni 4G feature telefon ili dodatni telefon. Nokia 8110 ima pristup trgovini aplikacijama za favorite poput Google Asistenta, Google Search, Google Mapa, Facebook i Twitter, te možete slati i primati emailove, importirati kontakte ili sinkronizirati kalendar uz Outlook ili Gmail. Kako bi radila bez greške, Nokia 8110 sadrži Qualcomm 205 mobilnu platformu. I da, dolazi s novom verzijom Zmije.

S dvije žive boje na izbor, tradicionalna crna i banana žuta, Nokia 8110 bit će dostupna od svibnja uz preporučenu cijenu od €79 bez poreza i dodatnih davanja.

Nokia 8 Sirocco: nevjerojatno kompaktan stroj za obožavatelje

Foto: Nokia

Inspirirana bogatim Nokia naslijeđem dizajna, elegantna i kompaktna Nokia 8 Sirocco savršena je kombinacija precizne izrade i smislene inovacije. Donoseći moćne značajke poput pojačanog Dual-Sighta, ZEISS optike i pažljivo naštimanog zvuka, Nokia 8 Sirocco je kompaktan stroj i naš najljepši pametni telefon dosad.

Njegov zaobljeni ekran omotava precizno izrađeni nehrđajući čelični okvir kako bi povezao snagu i ljepotu. Tanka tek dva milimetra na rubovima, Nokia 8 Sirocco spaja zaobljeni pOLED 2K 5.5-inčni zaslon s malim rubovima i zakrivljeno tijelo kako bi stvorila iznimno kompaktan profil.

Okvir od nehrđajućeg čelika 2,5 puta je jači od aluminija serije 6000, a 3D Corning Gorilla staklo 5 je dovoljno čvrsto da izdrži svakodnevne udarce. Luksuznog dojma i savršenog balansa, Nokia 8 Sirocco sigurno leži u ruci zahvaljujući čeličnom okviru koji je dva puta dijamantno poliran.

Sada možete snimiti svaki detalj zahvaljujući dvostrukim stražnjim senzorima sa ZEISS optikom koja na Nokia 8 Sirocco telefonu spaja ultra osjetljivu, glavnu širokokutnu kameru za najkvalitetniju izvedbu i u situacijama niskog osvjetljenja, sa sekundarnim 13MP senzorom sa dvostrukim optičkim zoomom. Pro Camera opcija pruža potpunu ručnu kontrolu nad svakom fotografijom, što će vam pomoći da se osjećate kao profesionalac.

Nokia 8 Sirocco pametni telefon bit će dostupan početkom travnja, uz preporučenu cijenu od €749 bez poreza i dodatnih davanja.

Nokia 7 Plus: flagship heroj za svakoga

Foto: Nokia

Stvoren za osobe koje stvaraju sadržaj, pametni telefon Nokia 7 Plus posjeduje zaslon, snagu, dizajn i značajke koje ga čine pravim herojem portfelja. Nokia 7 Plus pretvara trenutke u fotografije usporedive sa stvarnim životom, kombinirajući inovativni optički hardware i algoritme.

S poboljšanim Dual-Sightom, dvostruki stražnji senzori sa ZEISS optikom kombiniraju iznimno osjetljivu 12MP širokokutnu glavnu kameru za izvrsne rezultate u uvjetima s malo svjetla i u uvjetima iznimne svjetline, te sekundarnu 13MP kameru, koja ima dvostruki optički zoom, za one trenutke u kojima ste poželjeli da ste bili bliže.

Kako biste mogli snimiti više sadržaja i uživati duže, Nokia 7 Plus dolazi sa snažnom Qualcomm® Snapdragon ™ 660 mobilnom platformom. Optimizirana je i intergrirana za maksimalnu snagu i trajanje baterije, čak i kad prenosite svoj #Bothie video izravno na Facebook ili YouTube. Optimizirana da izvuče sve što je moguće iz snažne 3800 mAh baterije, Nokia 7 Plus omogućava sjajnih 2 dana rada.

Njena nježno zaobljena pozadina i tanki rubovi pružaju doživljaj velikog ekrana u lijepom paketu. Živopisni 6-inčni 18:9 Full HD+ zaslon čini Nokia 7 Plus savršenim telefonom za istraživanje, korištenje društvenih mreža, igranje igara i razonodu s više sadržaja u istoj širini kao i tradicionalni uređaj s 5.5-inčnim zaslonom.

Dostupna u dvije kombinacije boja - crna/bakrena i bijela/bakrena, Nokia 7 Plus u prodaji će biti početkom travnja, uz preporučenu cijenu od €399 bez poreza i dodatnih davanja.

Nova Nokia 6: nagrađivani telefon upravo je postao još bolji

Foto: Nokia

Na temelju uspjeha njenih prethodnika, Nova Nokia 6 sadrži još jače performanse i značajke u kompaktnijem, snažnom tijelu. Brža za više od 60%, Nokia 6 sada nudi i poboljšani Dual-Sight, ZEISS optiku, USB-C brzo punjenje, kompaktniji omjer tijela i zaslona, Nokia prostorni zvuk te čist, siguran i uvijek ažuriran Android Oreo.

Nova Nokia 6 vodi preciznu izvedbu originala na drugu razinu kombiniranjem tijela uređaja koje je izrađeno u jednom komadu iz bloka aluminija serije 6000, tijekom procesa koji je trajao punih 11 sati, uključujući postupak anodizacije i poliranja. Ujedinjenjem oblikovanog 2.5D zaslona s Corning Gorilla zaštitnim staklom, otmjeno i kompaktno tijelo Nokia 6 telefona dizajnirano je kako bi što duže ostalo lijepo.

Nokojini inženjeri integrirali su Qualcomm Snapdragon 630 mobilnu platformu kako bi rad bio gladak i brz, uz cjelodnevno trajanje baterije.

Dostupna u tri kombinacije boja: crna/bakrena, bijela/metalna te plava/zlatna, kao i uz dvije konfiguracije - 3GB RAM/32GB ROM koja će biti dostupna početkom travnja te 4GB RAM/64GB ROM kasnije, Nova Nokia 61 bit će u prodaji početkom travnja uz preporučenu cijenu od €279 bez poreza i dodatnih davanja.

Nokia 1: potpuni Nokia doživljaj pametnih telefona dostupan baš svakome

Foto: Nokia

Nokia 1 predstavlja prekretnicu u svijetu pristupačne tehnologije, pružajući obožavateljima iz cijelog svijeta pouzdanu kvalitetu koju očekuju od Nokia telefona uz osvježavajuće poznat dizajn. Pružajući većem broju ljudi pristup tehnologiji, Nokia 1 dolazi s Android Oreo (Go edition), verzijom Androida stvorenom za uređaje s 1GB RAM-a ili manje. Nokia 1 pametni je telefon dizajniran kako bi bio brz i responzivan, s pristupom Google Pla trgovini kako biste lako našli svoje omiljene aplikacije; od WhatsAppa, Facebooka i Instagrama do mobilnog bankarstva, ali također s naglaskom na aplikacije optimizirane pravo za Android Oreo (Go edition).

S kultnim ‘Nokia smiješkom’ u osvježavajućem novom pakiranju, svoj Nokia 1 telefon možete urediti zahvaljujući popularnim Xpress-on maskama, dostupnim u širokoj paleti boja. Jednostavno ih zamijenite i u trenu izrazite svoj osobni stil. Svaka maska napravljena je i istom preciznošću i pozornosti detaljima kao i telefonska originalna maska, spremna suočiti se sa svakodnevnim udarcima svojim izdržljivim dizajnom i dvobojnim polikarbonatom.

Dostupan početkom travnja u toplo crvenoj i tamno plavoj boji obožavateljima iz cijelog svijeta, Nokia1 telefon imat će globalnu maloprodajnu cijenu od 85 USD bez poreza i dodatnih davanja. Xpress-on maske će se prodavati odvojeno u azurnoj, sivoj, žutoj i ružičastoj boji po cijeni od 7,99 USD.

Komentara 2

BR
brajkovic1
13:33 25.02.2018.

Tu se radi o Nokia 7110 ?

Avatar ucjena
ucjena
15:12 25.02.2018.

Ako naprave identicnu, ok, ali sa 3310 promasaj, svi mislili da ce to biti 3310 a ono nista, kupuju se, ali? jedino ih spasava vojska, veliki koncerni, da ih kupuju,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije