Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MWC Barcelona

Ovo su prvi Nokijini pametni telefoni s Androidom

Nokia X
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
24.02.2014.
u 17:05

Predstavljena je serija od tri modela, čija se cijena kreće od 89 do 109 eura

Nokia je na sajmu tehnologije MWC u Barceloni predstavila svoje prve pametne telefone s operativnim sustavom Android - X, X+ i XL, čija se cijena kreće od 89 preko 99 do 109 eura.

X i X+ imaju IPS ekrane od četiri inča, kamere od 3 megapiksela, a razlikuju se u RAM-u - prvi ima 512 MB, a drugi 768 MB. XL ima veći ekran od 5 inča, kameru od 5 megapiksela te prednju od 2 megapiksela i 768 MB RAM-a. Svi uređaji imaju mogućnost korištenja dvije SIM-kartice odjednom.

X će odmah biti pušten u prodaju, između ostalog u Europi i azijskom Pacifiku. Ostala dva modela bit će u prodaju od travnja.

Iako ovi Nokiji modeli, za razliku od dosadašnjih smartphonea, ne koriste operativni sustav Windows, po nekim mogućnostima vide se čvrste veze s Microsoftom. Kupci ovih modela imat će tako mogućnost besplatnog korištenja Microsoftova cloud storage-servisa OneDrive, a uređaji će standardno biti opremljeni i Microsoftovim softverom za e-mail Outlook.

>> Microsoft kupuje Nokijine mobitele za 5,44 milijardi eura

Mislite li da će novi Nokijini modeli biti uspješni?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije