Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Huawei

Noćna fotografija: Od amatera do profesionalca uz par super trikova

31.07.2019.
u 14:17

Snimanje pri malo svjetla jednako se oslanja na mogućnosti kamere i fotografa.

Instagram u mraku

Na Instagramu je noćna fotografija postala popularni trend. Pogledajmo samo jedan od hashtaga povezanih uz noćnu fotografiju - #nightphotography koji daje preko 8 milijuna rezultata! Noćni fotografi zbog svojih očaravajućih fotografija neba, mjeseca, prirodnih pejzaža i urbanih scena prikupili su tisuće i tisuće pratitelja na Instagramu.

Pobliže pogledajte

Zašto se isplati isprobati noćnu fotografiju? Zato što vas čak i poznata okolina može iznenaditi noću. Mnoga mjesta koja izgledaju poprilično dosadno ili obično po danu, noću postanu iznimno dramatična! Što se čini kao obična, gradska ulica u različitim nijansama sive, noću pokazuje posve drugo lice obojana ljupkim osvjetljenim fasadama, uličnom rasvjetom, neonskim svjetlima…

Brzina svjetlosti

Dobro osvjetljene zgrade i mostovi nisu jedini razlog da ponekad preskočimo spavanje. Neki nevjerojatni učinci mogu se lako postići noću, pretvarajući obično i ne toliko lijepe scene u iznenađujuće slike. Trag svjetlosti, efekt zvjezdane prašine, zamagljenje kretanja – duga brzina okidanja koja je obično obavezna za ispravnu ekspoziciju u noćnoj fotografiji može imati neke zapanjujuće učinke!

Izvan grada

U ruralnim područjima vidi se pravo noćno nebo. Doduše, jasno plavo nebo tijekom dana nije ništa neuobičajeno, ali noću možete vidjeti nebo posuto zvijezdama. Kamere mogu uhvatiti i stvari koje su nevidljive golom oku. Pogledajte fotografije zadivljujućeg pejzaža ili zvjezdanog noćnog neba koje su snimili oni koji su izabrali fotografiranje umjesto dobrog spavanca.

Noćna fotografija - nekoliko savjeta od profesionalca!

Pitali smo međunarodnog ambasadora Leice, Kristiana Dowlinga, da podijeli svoja razmišljanja o noćnoj fotografiji budući da on koristi moćni Huawei P30 Pro za svoje umjetničke izričaje. On smatra da su dvije glavne vještine noćnih fotografa sposobnost odvajanja subjekta od pozadine i snimanje kadra uz minimalno svjetla. Snimanje pri malo svjetla jednako se oslanja na mogućnosti kamere i fotografa, a Huawei P30 Pro omogućuje odabiranje visoke ISO vrijednosti i brzo okidanje kako bi se osigurala bolja kvaliteta slike.

Izbjegavanje malih brzina pri malo svjetla prioritet je ako fotografirate bez stalka. Ovo osigurava smireno okidanje, i osigurava da možete zamrznuti bilo koju kretnju koju zapazite.

“To je bilo dosta važno prilikom fotkanja slonova tijekom mog noćnog safarija u Namibiji. Bilo je važno jer je svjelost bila jako nezgodna i upravljanjem ekspozicijom u Pro načinu mogao sam ovjekovječiti slonove u slikama visoke kvalitete.” – rekao je Kristian.

U trenucima kada je ili jako mračno ili nemate stalak ili fotkate scenu s neonskim svjetlima ili pokušavate uhvatiti detalj, novi noćni način sa HDR podrškom je pravi izbor. Noćni način okida seriju slika kroz vremenski period koristeći dugu ekspoziciju i zatim ih automatski spaja.

Prije biste trebali stalak za ovo, no sve dok možete održati uređaj relativno mirnim, slika će imati detalje koje niste ni mogli vidjeti svojim očima – zaista je nevjerojatno i nije dostupno ni na profesionalnim kamerama – dodao je Kristian Dowling.

Svijetla strana Mjeseca

Kao posljednje, ali ne i najmanje važno – Mjesec. Misteriozan, još uvijek neistražen, makar su ga ljudi već posjetili. I dalje nas fascinira. Mladi mjesec, puni mjesec, supermjesec, krvavi mjesec, plavi mjesec – sva mjesečeva lica mogu biti jednako zapanjujuća ovjekovječena na fotografiji, čak i ako ga inače ignorirate tijekom večernjih šetnji.

Mobilna fotografije pomaže vam pronaći ljepotu…

Huawei se uvijek zalagao za izvanrednu fotografiju dostupnu svakome u bilo koje vrijeme. Iz tog je razloga brend, kako bi ponudio korisnicima leće najviše kvalitete i pomakao granice smartphone fotografije, uspostavio dugotrajnu suradnju s jednim od vodećih proizvođača kamera – Leicom. Sa svojom P Serijom i vodećim proizvodom Huaweijem P30 Pro, ova kompanija odgovara potrebama svakodnevnih entuzijasta koji sada mogu pronaći i ovjekovječiti nevjerojatne svakodnevne trenutke.

Huawei InFocus natječaj

Undiscovered je Huaweijev projekt napravljen kako bi inspirirao ljude da traže skrivenu ljepotu na neočekivanim mjestima – mjestima koja prije nisu bila fotografirana, ili jer su zabačena, ili jer nisu bila smatrana tako lijepima kao poznatije turističke atrakcije.

Voliš li fotografiju? Sudjeluj u Huawei InFocus Award – natječaju mobilne fotografije, i bori se za svoje snove!

Jeste li ikada snimili jedinstveni trenutak i htjeli provjeriti što bi profesionalni fotografi mislili o vašem uratku? Huawei InFocus Awards natječaj u CEE i Nordic regiji odlična je prilika da testirate svoje fotografske vještine i pokažete svijetu svoj talent!

Natječaj se sastoji od 6 kategorija, uključujući 5 fotografskih i jednu kategoriju posvećenu video formatu:

#EmotionTag – izražavanje izravnih emocija putem fotografije

Hello, Life! – dijeljenje emocija ili inspiracije u svakodnevnim aktivnostima

Faces – eksperimentiranje sa identitetom i moći portretiranja

Going the Distance – otkrivanje novih mjesta i novih iksustava korištenjem novih svojstava smartphone kamera, naprimjer tele-leća, super širokog kuta ili makro-okidanja

Storyboard – pričanje priče u 9 okvira – mreža fotografija koje stvaraju značajnu i intrigantnu narativu

Life now – snimanje priča u manje od 30 sekundi

InFocus namijenjen je svim korisnicima Huawei uređaja koji mogu priložiti svoje radove u jednoj od kategorija putem za to namijenjene web stranice počevši od 24. srpnja 2019.

Za fotografije predane za natječaj svaki će korisnik interenta, uključujući i sudionike – moći glasovati dok će u sljedećoj fazi natjecanja najbolje radove pažljivo proučiti renomirani sudački žiri.

Yanmin Wang – Predsjednik Huawei Consumer Business Grupe Huawei CEE & Nordic

Marcin Tyszka – poljski modni fotograf, u suradnji sa najprepoznatljivijim svjetskim magazinima, poput Marie Claire, Harper’s Bazaar, Glamour, Elle i Vogue

Nikolaj Thaning Rentzmann – danski umjetnik usredotočen na celebrity fotografiju, koji također obavljuje fotografije pejsaža, gradskog pejzaža i prirode na svojim društvenim mrežama

Emma Svensson – višeznačna samostalna fotografkinja i samoprozvana avanturistica koja putuje svijetom

Yener Torun – arhitekt i fotograf koji transformira gradski pejsaž, stavljajući arhitekturu u novi okvir geometrijske apstrakcije i stvarajući drugu stvarnost kroz svoje radove

VuTheara Kham – francuski fotograf kambodžanskih korijena, živi u Parizu. Fasciniran svjetlom, uličnim fotografijom i gradskim pejsažom. VuTheara voli se igrati s novi perspektivama i novim točkama gledišta. Poznat po svjetlu i grafici u svojim kompozicijama, njegov stil fotografije određuju ulične scene u Parizu i diljem svijeta.

“Huawei InFocus Awards dopušta nam da zastanemo i promislimo o ljepoti trenutka. Kako ju ovjekovječiti za druge? Vjerujem da će mnogi sudionici natječaja pronaći originalne načine da nas oduševe.” – Emma Svensson

Što dobivaju pobjednici?

Za pobjednika Grand Prixa - Huawei MateBook 13, Watch GT i 10000 Eura, e-kupon za Trip Advisor u vrijednosti od 250$, kao i publikacija fotografije na tjedan dana u obliku homepagea na sljedećim domenama Trip Advisora: Švedska, Poljska, Danska, Austria, Norveška, Finska, Republika Češka, Grčka, Mađarska, Izrael, Srbija, Slovačka i Turska.

Za osvajače prvog mjesta u svakoj kategoriji – Huawei MateBook 13, Watch GT, Huawei P30 Pro i 2000 Eura, te e-kupon za Trip Advisor u vrijednosti od 250$.

Za osvajače drugog mjesta u svakoj kategoriji – Huawei P30 Pro.

Za osvajače trećeg mjesta u svakoj kategoriji – Huawei P30.

Osvajač nagrade publike dobiti će Huawei P30 Pro i Watch GT

Budite sigurni da snimite nešto što ostali neće ni primijetiti!

Više informacija na: https://campaign.consumer.huawei.com/infocusawards/hr/

O Huaweiju

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja, njima se koristi trećina svjetske populacije, a prema broju isporuka u 2018. godini tvrtka je i jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona na svijetu. Huawei ima 15 istraživačkih razvojnih centara (R&D) smještenih u SAD-u, Njemačkoj, Švedskoj, Rusiji, Indiji i Kini. Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice Huaweija čiji su fokus pametni telefoni, računala i tableti, nosivi pametni uređaji, usluge ”u oblaku” (cloud) i sl. Globalna mreža Huaweija izgrađena je na 20 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta. ”Omogućavamo izgradnju bolje povezanog svijeta”, krilatica je koju svakodnevno ostvaruje i živi Huawei Business Consumer Group.

Za više informacija posjetite Huawei stranicu za korisnike, Facebook stranicu Huawei Mobile Hrvatska, Huawei Mobile Hrvatska Instagram, Huawei Mobile Hrvatska You Tube kanal, Huawei Mobile Hrvatska Twitter te Huawei Forum Hrvatska.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije