Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Niste sretni svojim fotkama? Uz ovih 10 trikova postat će savršene!

Huawei
Foto: Huawei
1/4
30.08.2019.
u 14:30

Sanjate o tome da postanete influencer na Instagramu? Onda je feed sa zapanjujućim fotografijama sjajna polazišna točka za privlačenje više pratitelja i stjecanje popularnosti. Slijedite savjete u nastavku i poboljšajte svoje fotografske vještine!

Važnost svjetla
Svjetlost se smatra temeljem dobre fotografije. Stoga je razumijevanje upotrebe svjetla najvažniji faktor koji se mora uzeti u obzir kako biste dobili savršenu fotografiju koristeći mobilni telefon. Prije svega, kad god je to moguće, uvijek koristite prirodno svjetlo i izbjegavajte korištenje bljeskalice jer to može izbijeliti fotografiju i isprati objekt koji fotografirate.

Izbjegavajte Instagram kameru
Možda će vam se jednostavnost korištenja Instagram aplikacije za fotografiranje na prvu učiniti primamljivim, no odabirom vlastite aplikacije kamere na vašem uređaju možete postići daleko bolje rezultate. Izbjegavajte snimanje u kvadratu jer će vam se ograničiti postupak naknadnog uređivanja. Također, snimajte držeći pametni telefon vodoravno, kao što je to slučaj i s običnim fotoaparatima. Dobivene fotografije kasnije možete urediti po želji.

Pazite na ekspoziciju
Ponekad fotografiji dodamo pretjeranu ekspoziciju jer je to oblik umjetničkog izražavanja, no uvijek možete naknadno obraditi pretamnu fotografiju alatima za uređivanje. S druge strane, fotografiju koja je presvijetla ne možete naknadno popraviti. Kod većine kamera za pametne telefone prilično je jednostavno podesiti razinu ekspozicije dodirom prsta po najsvjetlijem dijelu kadra kako biste prilagodili osvjetljenje prije okidanja fotografije.

Niste sigurni u kompoziciju?
Pri planiranju fotografije morate razmotriti raspored elemenata fotografije: njene oblike, teksture, boju i ostalo. Pravilo trećine jedno je od najčešćih načela koje se javlja pri fotografiranju. Ono dijeli kadar na 3x3 rešetku, a vaši objekti trebali bi biti poravnati duž linija rešetke kako biste stvorili ravnotežu. Jednostavno uključite mrežu linija u postavkama kamere na vašem pametnom telefonu i upotrijebite je kao pomoć pri poravnavanju fotografija.

Drugačiji kutovi…
Prirodna je težnja da telefon podignete oko razine očiju pri okidanju fotografija, no ako želite snimiti zanimljive fotografije koje plijene pažnju, pokušajte to izbjeći. Pokušajte telefon pomicati gore ili dolje, možda snimiti fotografiju s poda ili se popeti na drvo – što god odlučite, izazovite sami sebe na gledanje kadrova iz nove perspektive. Na taj ćete način uspostaviti prepoznatljiv i pamtljiv identitet.

Pratite linije
Na fotografijama su vodeće linije one koje prolaze kroz vašu sliku, privlače pažnju i dodaju dubinu. One mogu biti ravne ili cik-cak u obliku puteva, zgrada ili prirodnih elemenata poput drveća i valova. Provjerite postoje li takve vodeće linije i upotrijebite ih za dodavanje posebnosti vašoj fotografiji i usmjeravanje pogleda promatrača prema vašem objektu.

Dodavanje dubine
Nekako je logično da se usredotočite isključivo na objekt vaše fotografije, bilo da je to osoba ili nešto drugo. No, fotografije koje uključuju nekoliko slojeva prirodno su nam zanimljivije jer nude veću dubinu. Ovo možete postići uključivanjem predmeta u prvi plan, sredinu zemlje i pozadinu. Ljudsko oko prirodno prepoznaje te slojeve i mentalno ih razdvaja, stvarajući sliku s većom dubinom.

Oslobodite se
Nemojte osjećati obvezu da upotrijebite unaprijed postavljene filtere na Instagramu. Koristite ih suptilno, ako ih već koristite. Postoji puno aplikacija za uređivanje fotografija koje su izvrsne za manje prilagodbe i omogućuju vam da koristite kreativnost za postizanje željenih rezultata. Korištenje aplikacije za uređivanje, osvjetljenje i povećanje zasićenosti na vašim fotografijama pomoći će vam da postignete dosljednost stila na vašem feedu.

Konzistentnost je važna!
U početku, kada počnete dobivati sljedbenike na Instagramu, većina njih očekuje da će vidjeti slične slike. Naravno, ne trebate se ograničavati, ali pokušajte biti što dosljedniji jer većina ljudi odmah će vidjeti vaših posljednjih devet objava. Ako ne odgovaraju jedne drugima, odnosno nisu konzistentne, možda se osoba nikada ne vratiti na vaš feed. Jedan poseban trik je da odaberete jednu boju i ponavljate je što je češće. Bez obzira je li to mnoštvo boja ili minimalna i čista bijela pozadina, držite se toga i stvorite svoj vlastiti stil.

Sprijateljite se sa svojim telefonom
Upoznajte se s funkcijama vašeg telefona – neki pametni telefoni imaju vrhunske značajke koje omogućuju postizanje zapanjujućih rezultata, čak i ako niste osobito vješt ili iskusan fotograf.

Postoji savršeni pametni telefon koji vam može garantirati izvrsnu kvalitetu mobilnih fotografija, čak i ako ne želite potrošiti pravo bogatstvo za njega. Huawei P smart Z nudi 16 MP + 2 MP dvostruki sustav kamera. Glavna kamera od 16 MP pobrinut će se da u bilo kojoj situaciji snimite kristalno jasnu fotografiju s izvanrednom razinom detalja. Otvor blende f/1.8 na 16 MP kameri donosi 50 posto više svjetla od otvora blende f/2.2 koji se češće viđa, uz slabu buku i brzo fokusiranje. Svakako treba spomenuti i prednju pop up kameru koja automatski "iskoči" za jednu sekundu kada snimate. Prednja AI kamera od 16 MP nudi u stvarnom vremenu optimiziranje fotografije u 8 scenarija i inteligentno podešavanje intenziteta retuširanja.

Stoga, bilo da pokušavate snimiti večernji koncert, noćnu šetnju ili ukusnu večeru s prijateljima, sigurno ćete dobiti izvanredne fotografije koje ćete s guštom pregledavati u slobodno vrijeme. S ovakvim se značajkama možete osjećati poput profesionalnog fotografa s profesionalnom opremom. Pridržavanjem nekih osnovnih pravila i korištenjem pravog uređaja moći ćete snimiti fantastične fotografije i privući veliki broj novih pratitelja na Instagramu.

Ljeto uz Huawei
Huawei priprema svoje ponude sukladno potrebama svojih korisnika, bilo da se radi o sportskim entuzijastima ili ljubiteljima kulture i glazbe, opskrbljujući ih uređajima koji im pružaju lagodno i zabavno ljetovanje. U sklopu promotivne ponude, koja traje od 19. kolovoza do 15. rujna, korisnici koji se odluče za P Smart Z, odnosno za P30 lite, dobivaju i Huawei Mini Speakers bluetooth zvučnike na poklon. Nakon kupnje uređaja u navedenom periodu, korisnici trebaju popuniti registracijski obrazac najkasnije do 19. rujna, nakon čega im poklon stiže na željenu adresu. Za više informacija o ovoj kampanji, posjetite ovu web stranicu.

Bezbrižno uživajte
Tu je i Huawei Cares usluga koja je dostupna od 16. kolovoza do 14. rujna 2019., a uključuje popust do 50% za zamjenu oštećenog zaslona telefona.

Usluga uključuje jednokratnu zamjenu oštećenog zaslona uslijed pada, udarca, ogrebotina ili pritiska tijekom normalne upotrebe. Također, Huawei će, ukoliko je to potrebno, korisnicima zamijeniti i bateriju na određenim uređajima kako bi što duže uživali u svom uređaju. Sve detalje o pogodnostima ove usluge kao i o modelima na koje se odnosi možete pronaći upravo na ovom linku.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije