Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STREAMING SERVIS

Netflix od danas ima i svoje hrvatsko sučelje i hrvatske titlove za sve serije i filmove

Netflix na hrvatskom jeziku
Foto: Netflix
1/4
12.11.2020.
u 08:00

Proteklih je tjedana Netflix testirao uslugu hrvatskih titlova, a od danas je lokalizacija postala i službena. Također, svaki novi sadržaj koji će stizati odmah će imati i hrvatske titlove

U ovoj godini obilježenoj koronom online alati doživjeli su pravi procvat. A između online sastanaka u sto varijanti, mnogi vrijeme provode uz – Netflix. Od danas ovaj najpopularniji svjetski servis za streaming ima novost u Hrvatskoj – korisnici su dobili pristup hrvatskom korisničkom sučelju i titlovima na hrvatskom jeziku za sve filmove, serije, dokumentarce.... Tako se hrvatski jezik pridružio skupini s više od 30 lokaliziranih usluga na svijetu dostupnih na Netflixu.

Proteklih je tjedana Netflix testirao ponudu hrvatskih titlova, a od danas je lokalizacija postala i službena. Također, svaki novi sadržaj koji će stizati odmah će imati i hrvatske titlove. Ako vam se automatski Netflix ne prebaci na hrvatski jezik, možete to učiniti u postavkama svog profila.

– Jako smo sretni i uzbuđeni što gotovo pet godina nakon pokretanja naše usluge na engleskom jeziku u Hrvatskoj možemo predstaviti potpuno lokaliziranu uslugu našim korisnicima koja obuhvaća tisuće sati omiljenih svjetskih filmova i serija, uključujući hvaljeni originalni Netflix sadržaj. Cilj nam je nastaviti oduševljavati naše korisnike, a lokalizacijom usluge želimo pružiti uranjanje u golemi svijet mogućnosti i zabavno iskustvo za svoje korisnike u Hrvatskoj – izjavili su iz Netflixa.

Ugodno korisničko iskustvo i dalje je veliki adut Netflixa u odnosu na druge slične servise. Lako ga je koristiti na različitim uređajima tabletima, pametnim telefonima, računalima i igraćim konzolama, a dodavanje hrvatskih titlova i sučelja sigurno će pozdraviti i hrvatski fanovi.

Dobra je stvar što Netflix ipak nije išao na prevođenje baš svakog naslova na hrvatski jer znamo da to katkada bude nespretno, tako je popularna SF serija Stranger Things ostala u svom originalu, kao i Tiger King ili Mindhunter. Dok je, recimo, Star Trek dobio već dobro poznatu hrvatsku verziju Zvjezdane staze, a veliki fantasy hit Witcher dobio je naslov Vještac.

Jedna od prvih serija koja je dobila hrvatske titlove (mogli su se koristiti i proteklih tjedana) iznimno je popularna Queen's Gambit, ekranizacija romana Waltera Tevisa iz 1983. godine koji prati život djevojke Beth Harmon koja s osam godina u sirotištu nauči igrati šah te zahvaljujući svom oštrom umu i odlučnosti dolazi do titule svjetske prvakinje u šahu. Ovu seriju već proglašavaju jednom od najboljih koju je dosad Netflix nudio pa je svakako pogledajte.

Također, top ljestvica pregledanih sadržaja otkriva da je upravo serija Queen's Gambit ovih dana najgledanija na Netflixu u Hrvatskoj.

VIDEO Ekskluzivno smo isprobali dvije nove igrice za PlayStation 5

Ključne riječi

Komentara 10

GR
grofdamir
09:53 12.11.2020.

Pa nije sve prevedeno kao što piše u tekstu..

Avatar Sandra  Gojani
Sandra Gojani
09:56 12.11.2020.

O, baš dobro!

DU
Duslikr
09:13 12.11.2020.

Oni koji propagiraju zloupotrebu djece moj film neće gledati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije