Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi virus

Ne otvarajte video u poruci s Facebooka!

facebook
Foto: Reuters/PIXSELL
28.08.2013.
u 17:52

Virus se pojavi u obliku linka u e-mailu ili u poruci na Facebooku, a korisnik dobije informaciju da ga je netko označio na objavi na Facebooku.

Dobijete li obavijest od Facebooka da ste označeni u videu svog prijatelja, ne otvarajte link! Naime, Facebook se našao na meti hakera koji putem spomenutih objava kradu vaše lozinke, ne samo za Facebook, već sve one koje su vam pohranjene u web pregledniku, piše Business Insider.

Virus se pojavi u obliku linka u e-mailu ili u poruci na Facebooku, a korisnik dobije informaciju da ga je netko označio na objavi na Facebooku. Kada se klikne na taj link korisnika se preusmjeri na drugu stranicu i kaže mu se da nadogradi određene programe kako bi mogao pogledati video.

Kada se ti programi skinu, virus napada web-preglednik i prikuplja sve pohranjene informacije, uključujući i račune sa zapamćenim lozinkama.

Stručnjaci kažu da je u jednom satu zabilježeno oko 40.000 ovakvih napada, a dosad je zaraženo više od 800.000 korisnika koji koriste Chrome. I Facebook i Google rade na uklanjanju problema.

>> Facebook: Zatraženi su podaci o dvoje korisnika iz Hrvatske

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije