Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LET NA MJESEC

NASA u potrazi za novim astronautima: Evo koje uvjete treba ispuniti

NASA
Foto: NASA/REUTERS/PIXSELL
1/5
13.02.2020.
u 15:59

Putovanje u svemir san je mnoge djece, ali i odraslih, a sada će svi oni ostvarenju toga sna biti korak bliže jer NASA zapošljava nove astronaute.

NASA je u potrazi za kandidatima za svoje buduće misije koje uključujuću odlazak na mjesec do 2024. godine. Prijave su otvorene od 2. do 31. ožujka, a potrebno je zadovoljiti nekoliko uvjeta. 

Nacionalnost

Od 1960-ih NASA je izabrala 350 kandidata koje obučava za astronaute, a prvi uvjet koji su oni trebali ispuniti, isto kao što i budući kandidati moraju, jest posjedovanje američkog državljanstva. Mogućnost imaju i oni s dvojnim državljanstvom od kojeg je jedno američko, piše BBC

Obrazovanje i iskustvo 

Od kandidata se očekuje da imaju diplomu iz područja kao što su inženjerstvo, biološka znanost, informatika i matematika. Prijaviti se mogu i kvalificirani liječnici te osobe koje su završile nacionalno priznati pilotski tečaj.

Osim samog obrazovanja, potrebne su i barem dvije godine profesionalnog iskustva.

Što ako ispunjavate uvjete?

Nakon što kandidat ispuni online prijavu i prođe u idući krug, mora proći sistematski pregled

Izabrani kandidati morat će proći još dvije godine treninga, usavršavanja i evaluacija. Za to vrijeme pohađaju tečajeve vojnog preživljavanja, robotike, raznih tehničkih vještina i ruskog jezika. 

Kandidati koji ne polože tečaj, bit će izabrani za neku drugu poziciju unutar agencije. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije