Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REVOLUCIJA

Nanočestice u krvi otkrivaju karcinom

Andrew Conrad
Foto: Google
04.11.2014.
u 00:07

Projekt Googleovih znanstvenika donosi revoluciju u otkrivanju bolesti

Googleov znanstveni tim Google X predvođen dr. Andrewom Conradom (na slici lijevo) predstavio je novu metodu otkrivanja teških bolesti uz pomoć nanočestica.

Cijela metoda funkcionira tako da se nanočestice, koje su toliko sitne da ih oko dvije tisuće može stati u stanicu leukocita, ubrizgaju u krvotok nakon čega otkrivaju “sumnjive” proteine, šećere i druge molekule, uključujući i karcinome i druge bolesti te se vežu za njih i šalju signal magnetski aktivnoj narukvici koju osoba nosi. Nakon tog signala liječnici na osnovi informacija koje dobivaju od nanočestica mogu napraviti pravovremenu analizu i djelovati.

– Sada čekamo da nadležna institucija odobri našu metodu koja bi u komercijalnu primjenu mogla za pet godina – izjavio je na predstavljanju ove revolucionarne tehnologije Andrew Conrad.

>> Pronađen lijek za rak? Ljepljive čestice ubijaju metastaze

>> Ruđeru 160.000 kuna za istraživanje nanočestica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije