Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveći u regiji

Najistaknutiji developeri svijeta za dva tjedna stižu u Hrvatsku na Infobip Shift konferenciju

Infobip
23.08.2021.
u 12:24

Deseta po redu Infobip Shift konferencija dovodi više od 200 najvažnijih svjetskih startupa u Zadar od 7. do 9. rujna

U Zadru 7. i 8. rujna održat će se već deseta po redu najveća developerska konferencija, koja od proljetos nosi ime Infobip Shift. Podsjetimo, Infobip, najveća naša IT tvrtka, proljetos je napravila najvrjedniju akviziciju do sada u nas, kada im se pridružila upravo ova konferencija koju je prije više od desetljeća pokrenuo Ivan Burazin. I upravo je Burazin zajedno s Marinom Tomičićem, voditeljeme projekta Infobip Shift Konferencije, bio domaćinom online tiskovnog briefinga povodom održavanja još jedne velike developerske konferencije. Očekuje se preko 200 osnivača startupova iz regije i cijelog svijeta, a osiguran je i nastup 60 govornika iz cijelog svijeta koji oblikuju današnju tehnološku industriju, među njima će biti i predstavnici najpoznatijih globalnih kompanija poput Microsofta, Amazona i Googlea.

Foto: Infobip

- Već sada imamo prodanih preko 1400 ulaznica za ovogodišnju konferenciju, što je više u usporedbi s brojkom posjetitelja iz nama rekordne 2019. godine. No, interes raste kako se konferencija bliži, svakog dana bilježimo nove prijave i očekujemo otprilike dvostruko više posjetitelja. Najviše interesa dolazi iz Hrvatske i regije, a sada kao dio Infobipa, koji nam je dao globalni okvir, na Infobip Shift se prijavljuju i developeri i predstavnici tehnološke industrije iz Azije, Afrike i Amerike. Osigurali smo govornike iz nekih od najjačih globalnih kompanija kao što su Google, Amazon i Microsoft, ali i bitnih kompanija na developerskoj sceni kao što su Netlify, Synk, MongoDB i naravno Infobip, rekao je Marin Tomičić. Istaknuto je kako je Shift u posljednjih deset godina napravio značajan doprinos ucrtavanju Hrvatske na kartu europskih IT sreedišta.

Do sada je u 30 različitih događaja okupljeno više od 15 tisuća posjetitelja, 500 predstavnika medija te isto toliko govornika. Pandemija svakako nije ugasila ambiciju da se konferencija pozicionira i kao najveća u Europi i to kao najjači takav događaj na kontinentu, a ambicija je širiti se i na druga tržišta, poput američkog.

- Sada kada smo dio Infobipa cijelu konferenciju možemo podići na još jednu višu razinu, uz nove produkcijske standarde i korištenje najnovijih tehnologija. Nastavljamo rasti, ali zahvaljujući upravo Infobipu, više nemamo ambiciju širenja u različite programske vertikale već već smo sav fokus stavili na developere i s njima povezan ekosustav. Planovi za budućnost su ambiciozni, ali sigurno je da i dalje nastavljamo utvrđivati Hrvatsku kao IT središte ovog dijela Europe, izjavio je Ivan Burazin koji je sada član Uprave Infobipa. Vodi se računa i o razvoju u vezi s pandemijom, čuli smo kako je organizator spreman prilagoditi se eventualnim promjenama mjera. Infobip Shift će biti organiziran hibridno, što znači da će se moći pratiti uživo na licu mjesta i online, a svi koji će konferenciju pratiti online moći će sudjelovati interaktivno zahvaljujući Infobip Shift aplikaciji pomoću koje će svi posjetitelji, i oni u Zadru i oni diljem regije i svijeta, moći međusobno komunicirati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije