Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dokaz života?

Na ISS-u pronašli bakterije koje možda imaju izvanzemaljsko podrijetlo

ISS
Foto: DB NASA HO/DPA/PIXSELL
28.11.2017.
u 08:21

Bakterije koje nisu bile ondje tijekom lansiranja ISS-ovog modula pronađene su na brisu

Na površini Međunarodne svemirske postaje (ISS) pronađene su žive bakterije koje možda imaju izvanzemaljsko podrijetlo, rekao je ruski kozmonaut Anton Škaplerov.

Škaplerov, inženjer leta koji će u prosincu treći put ići na ISS, rekao je da su znanstvenici pronašli bakterije dok su uzimali uzorke s površine postaje, piše RT. Mikroorganizmi koji možda imaju izvanzemaljsko podrijetlo bit će dalje proučavani na Zemlji.

- Bakterije koje nisu bile ondje tijekom lansiranja ISS-ovog modula pronađene su na brisu. Tako da su doletjele odnekud u svemiru i ostale na vanjskoj ovojnici - rekao je Škaplerov, dodajući da se uzorci trenutno proučavaju i čini se da su na sigurnom.

Pogledajte i video 5 najboljih mobitela 2017.:

Komentara 1

MT
makan tahi
09:56 28.11.2017.

to su njihove bube, kad kenjaju oko stanice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije