Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DASHBOARD2GO

Mobilni izvještaji uvijek dostupni na vašem dlanu

03.05.2019.
u 08:45

U Megatrend poslovnim rješenjima odlučili smo pripremiti skupinu preddefiniranih i prilagodljivih izvještaja Dashboard2GO

Povijest mobilnih izvještaja, u smislu izvještaja na mobilnim uređajima, počinje u 90-im godinama prošlog stoljeća uvođenjem GSM komunikacijskih sustava u upotrebu. Prvi izvještaji na mobilnim uređajima bili su u obliku SMS poruka i jedina interaktivnost koju su posjedovali bila je mogućnost razmjene SMS poruka. Kako su tijekom prvog desetljeća 2000-ih napredovale tehnologije prijenosa podataka i razvijali se novi uređaji s novim operativnim sustavima, platforme za mobilno izvještavanje pokušavale su iskoristiti novostvorene mogućnosti. Povećanje brzine prijenosa podataka mobilnim mrežama, standardizacija platformi mobilnih uređaja i općeprihvaćeno korištenje mobitela i tableta u poslovne svrhe daju dodatni poticaj mobilnom izvještavanju. Konačno, korištenje usluga u oblaku omogućava znatno pojednostavljenje pristupa podacima i sustavima s ciljem mobilnog izvještavanja.

Nove BI platforme najčešće nastaju oko koncepta „3-bilo“ – bilo kada/bilo gdje/bilo koji uređaj, i u cijelosti počivaju na SaaS konceptu, dok tradicionalne platforme nadogradnjom postojećih on-premise sustava omogućavaju interaktivno korištenje izvještaja i na mobilnim uređajima.

Brojne su prednosti suvremenih mobilnih izvještaja, a neke od najvažnijih su mogućnost pristupa izvještajima bilo kada i bilo gdje, uvid u trenutačnu situaciju, mogućnost trenutačne komunikacije problema i odluka unutar tima zaduženog za njihovo rješavanje, itd. Naravno, nije dovoljno uvesti samo novi način izvještavanja u upotrebu. Kako bi se iskoristile mogućnosti unapređenja poslovanja, koje donose mobilni izvještaji, potrebno je doraditi, ili uvesti, nove poslovne procese te osigurati odgovarajuću infrastrukturu svim dionicima tih procesa.

Zato smo u Megatrend poslovnim rješenjima odlučili pripremiti skupinu preddefiniranih izvještaja Dashboard2GO koje na jednostavan način možemo prilagoditi svim korisnicima IBM Cognosa te ih savjetovati u procesu unapređenja poslovnih procesa kako bi brzo i jednostavno počeli koristiti prednosti koje im pruža mobilno izvještavanje. Često zanemareno pitanje sigurnog korištenja poslovnih aplikacija na mobilnim uređajima rješavamo korištenjem IBM MaaS360 platforme stvarajući preduvjete za sigurnu distribuciju aplikacija te razmjenu i pohranu podataka između mobilnih uređaja i poslovnih sustava naših klijenata.

Za sva dodatna pitanja vezana za mogućnosti korištenja mobilnih izvještaja kontaktirajte nas na poslovna.rjesenja@megatrend.com.

Inače, tvrtka Megatrend poslovna rješenja poznata je po razvoju i isporuci kvalitetnih poslovnih rješenja. Zapošljavaju oko 50 tehnoloških stručnjaka, poslovnih konzultanata i softverskih inženjera. Prihodi tvrtke u 2018. iznosili su 32,8 mil. kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije