Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
First Global Challenge

Mladi hrvatski robotičari među 20 najboljih ekipa svijeta

First Global Challenge
Foto: Reuters/PIXSELL
21.08.2018.
u 00:15

U hrvatskom timu bili su Leon Stjepan Uroić (XV. gimnazija), Matej Đudarić (Ruđer Bošković) i Nika Crnković (V. gimnazija)

Mladi hrvatski robotičari, nakon ovogodišnjeg svjetskog natjecanja u robotici za učenike srednjih škola FIRST GLOBAL Challenge koje se održavalo od 17. do 19. kolovoza u Ciudad de Mexicu, plasirali su se među 20 najboljih robotičkih ekipa na svijetu, priopćeno je iz Hrvatskog robotičkog saveza. Na natjecanju je sudjelovala 161 ekipa iz 155 država svijeta, predstavnik svakog kontinenta i ekipa Hope – sastavljena od izbjeglica.

 

Hrvatsku su predstavljali Leon Stjepan Uroić (2. razred, XV. gimnazija), Matej Đudarić (2. razred, Tehnička škola Ruđer Bošković) i Nika Crnković (2. razred, V. gimnazija), s mentorima Borisom Kržićem i Anom Sović Kržić. U kvalifikacijama je reprezentacija Hrvatske imala pet pobjeda i tri poraza što je bilo dovoljno za ulazak u doigravanje.

U doigravanju su naš savez sačinjavali: Južnoafrička Republika, Republika Južna Koreja i Hrvatska.

U osmini finala pobijedili smo savez Poljske, Istočnog Timora i Ukrajine, a u četvrtini finala ekipi iz našeg saveza – Južnoj Koreji prevrnuo se robot te smo izgubili od Maldiva, Islanda i Kolumbije.

Svjetskim prvakom postao je savez Rumunjske, Singapura i Njemačke, a naša je ekipa rezultatom ubilježila plasman među 20 najboljih robotičkih ekipa na svijetu. 

Japanac inspiriran omiljenim crtićem stvorio gigantskog robota

First Global Challenge
1/10
Ključne riječi

Komentara 2

AA
AAAAAA
09:11 21.08.2018.

Nijemci i Irci trljaju ruke, a Hrvati plaćaju školovanje uz "našu" nekompetentnu i izdajničku vlast bez izbornog legitimiteta!!

ST
stefj
01:17 21.08.2018.

Lijep uspjeh... Šteta što će svi oni za Irsku i tamo otvoriti firmu ili otići u neku svjetsku korporaciju. Možda neki još ostanu na studiju ovdje, pa tek onda odu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije